Mainos

YK:n Bagdadin toimistoon ammuttiin singolla

YK:n Bagdadin-päämajaan tehtiin myöhään eilen sinkoisku, jossa kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. YK:n edustaja kertoi, että kahdesta ammuksesta toinen tuli sisään toimistorakennuksen kahvilan ikkunasta ja aiheutti jonkin verran tuhoa. Toinen ammus osui rakennuksen ulkopuolella sijaitsevaan turvatarkastuspisteeseen.

YK ja Irak tutkivat tapausta yhdessä. Irakin tiedotusministeriön edustaja tuomitsi hyökkäyksen ja syytti siitä "ihmisiä jotka eivät halua Irakin ja YK:n välille vakaita suhteita". Iskun kohteena olleessa rakennuksessa pitävät päämajaansa mm. YK:n asetarkastajat, joiden tehtävänä on valvoa Irakin joukkotuhoaseiden tuhoamista. Yhdysvallat tuomitsi sinkoiskun ja vaati asian täydellistä tutkimusta.

Kyseessä on toinen YK:hon kohdistunut hyökkäys Irakissa kolmen kuukauden aikana. Maailman terveysjärjestön toimistoon lokakuussa suunnattu kranaattihyökkäys aiheutti aineellisia vahinkoja. Irak syytti silloin hyökkäyksestä Irania. Irak ja Iran kävivät vuosina 1980-88 sodan, joka vaati arviolta miljoona ihmishenkeä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.