Mainos

YK arvostelee paavia

YK:n väestörahasto arvostelee Vatikaania sen kielteisestä suhtautumista aborttipillereiden jakamiseen raiskatuille Kosovon pakolaisnaisille. YK luonnehtii Vatikaanin suhtautumista "tunteettomaksi".

Olen yllättynyt ja pettynyt Vatikaanin tuomitsevaan lausuntoon. Se osoittaa tunteettomuutta Kosovon naisten kärsimyksiä kohtaan, sanoo säätiön johtaja Nafis Sadik. Hänen mukaansa Kosovon naiset tarvitsevat nyt tukea ja huolenpitoa tuomitsemisen sijaan.

Vatikaani arvosteli tiistaina aborttipillereiden eli ns. katumuspillereiden jakoa raiskatuille Kosovon pakolaisnaisille. Vatikaanin mukaan katumuspilleri on sama asia kuin abortti. Roomalaiskatolinen kirkko vastustaa aborttia. Albaniaan paenneet Kosovon albaanit ovat kertoneet serbien toimeenpanemista julmuuksista, mm. joukkoraiskauksista.

Vatikaani lopetti YK:n lastenjärjestön Unicefin avustamisen sen jälkeen kun katumuspilleriä käytettiin Bosnian sodassa vuonna 1992-95. Unicef jakoi pillereitä mm. sotilaiden raiskaamille vasta 10-vuotiaille tytöille, joita uhkasi vaarallinen raskaus ja synnytys.
(STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.