Mainos

YK: Aids yli miljoonalla lapsella

Aidsiin kuolee päivittäin tuhat lasta. YK:n lastenjärjestö Unicef arvioi, että jo yli miljoona lasta maailmassa on saanut hiv-tartunnan. Esimerkiksi osissa entistä Neuvostoliittoa aids-tilanne lähentelee jo epidemiaa.

YK:n lastenavunrahaston Unicefin aids-arviot kertovat karua tietoa. Yli miljoona lasta on saanut HI-virustartunnan ja yhä useampi lapsi maailmassa kuolee viruksen aiheuttamaan aidsiin. Aids tappaa päivittäin tuhat lasta eri puolilla maailmaa.

Tautia pidetään jo lähes epidemiana osissa entistä Neuvostoliittoa. Näillä alueilla virus leviää lähinnä likaisten huumeneulojen välityksellä. Erityisesti Venäjällä huumetilanne on muutamassa vuodessa mennyt paljon synkeämmäksi. Nykyisin huumeidenkäyttäjiä on yli kaksi miljoonaa ja ammattimaisessa huumebisneksessä liikkuu kymmeniä miljardeja markkoja.

Aids on jättänyt miljoonia lapsia orvoiksi, kun molemmat vanhemmat ovat kuolleet tautiin. Lääkärit pelkäävät, että taudin hoidon kannalta tilanne on käymässä kiperämmäksi. Hoidon saamisen epätasa-arvoisuuden arvioidaan lisääntyvän, sillä hoito on liian kallista köyhimpien maiden asukkaille.
(MTV3/Sari Soininen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.