Mainos

Yhtiöitä epäillään miljoonaluokan veronkierrosta kuittikaupalla

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa kahden yhtiön epäillään kiertäneen veroja noin kahden miljoonan euron verran. Kyseiset yhtiöt ovat rakennus- ja metallialalla toimivia yhtiöitä, joilla on ollut työmaita eri puolilla Suomea. Tapaus on siirretty syyteharkintaan.

Yhtiöiden epäillään kiertäneen veroja laitomalla kuittikaupalla vuosina 2003-2007. Niiden epäillään maksaneen tekaistuilla laskuilla niin sanotuille kuittiyhtiöille lähes viisi miljoonaa euroa tekemättömästä työstä.

Kuittiyhtiöt ovat puolestaan ilmoittaneet verottajalle, ettei niillä ole ollut liiketoimintaa. Tekaistujen laskujen perusteella siirrettyjen varojen epäillään palautuneen maksajalle, kertoo poliisi. Rahoja kierrättämällä on vältytty verojen maksamiselta.

Väärien laskujen kirjoittajia on ollut kymmenkunta, ja heillä on poliisin mukaan ollut kiinteät yhteydet toisiinsa. Poliisi on tutkinnan aikana pidättänyt kymmenisen henkilöä, ja vangittuna on ollut kaksi. Rikoksen tuottamaa taloudellista hyötyä on takavarikoitu yli miljoona euroa.

Asianosaisia epäillään törkeistä veropetoksista, törkeistä kirjanpitorikoksista sekä avunannosta rikoksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.