Yhdysvaltalaiset lentoyhtiöt valittavat fuusioaikeidensa estämisestä

Uutta tietoa kovan onnen lennosta – Bob kertoo hämmentävästä löydöstään takapihalla 0:59
KATSO MYÖS: Amerikkalaisopettaja Bob löysi lentokoneen ikkunaosan takapihaltaan

Yhtiöstä tulisi fuusioituessaan Yhdysvaltojen viidenneksi suurin lentoyhtiö.

Yhdysvaltalaiset lentoyhtiöt JetBlue ja Spirit ilmoittavat valittavansa päätöksestä estää niiden fuusio. Aiemmin tällä viikolla bostonilainen piirituomari William Young hylkäsi yhtiöiden fuusioaikeet.

Lentoyhtiöiden fuusiosta oli valittanut viime vuonna Yhdysvaltain oikeusministeriö, sillä se katsoi sen vahingoittavan kuluttajia ja rikkovan kilpailulakia. Yhtiöiden asianajajat ovat puolustaneet fuusiota sillä, että se hyödyttäisi kuluttajia matalammilla lippuhinnoilla ja paremmalla palvelulla. Lisäksi fuusio parantaisi yhtiöiden kilpailua suurten lentoyhtiöiden kanssa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja oikeusministeri Merrick Garland kiittelivät aiemmin tällä viikolla Youngin päätöstä amerikkalaiskuluttajien voitoksi.

Lentoyhtiöiden fuusioituessa siitä tulisi Yhdysvaltojen viidenneksi suurin lentoyhtiö. Yhtiöiden toimittamien lukujen mukaan sillä olisi noin yhdeksän prosentin osuus Yhdysvaltojen lentomarkkinoista. Yhdysvaltojen neljä suurinta lentoyhtiötä ovat American Airlines, United, Delta ja Southwest Airlines.

JetBluen ja Spiritin fuusioaikeista kerrottiin heinäkuussa 2022. Fuusio toteutettaisiin niin, että JetBlue maksaisi Spiritin omistajille 3,8 miljardia dollaria eli 3,5 miljardia euroa.

Aiemmin Spirit ja lentoyhtiö Frontier olivat suunnitelleet fuusiota, mutta keskustelut päättyivät JetBluen kiinnostuttua fuusioitumisesta Spiritin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat