Lentokoneen kylkeen ilmestyi reikä kesken lennon – United Airlines teki konetyypistä korjausta vaativan löydön

Lentokoneen kylkeen tuli iso reikä kesken lennon USA:ssa – kamera tallensi tilanteen: "Julistamme hätätilan" 0:52
Katso pelottava tilanne Alaska Airlinesin lennolla tästä.

Lentoyhtiö United Airlines kertoi maanantaina havainneensa alustavissa tarkastuksissa löysiä pultteja Boeing 737 MAX 9 -mallin lentokoneissaan.

Yhdysvaltalaisviranomaiset olivat määränneet kyseisen mallin lentokoneet tarkastettavaksi sen jälkeen kun lentokoneen runkoon rakennetun tarpeettoman varauloskäynnin peittävä metallirakenne irtosi Alaska Airlines -yhtiön lennolla perjantaina.

Lentokone joutui tekemään tapauksen takia hätälaskun paineistusongelman vuoksi, mutta kyydissä olleet matkustajat eivät vahingoittuneet. 

United Airlines kertoi löytäneensä esimerkiksi pultteja, jotka tarvitsivat lisäkiristystä. Yhtiöllä on Boeing 737 MAX 9 -mallin lentokoneiden suurin laivasto. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltalainen Alaska Airlines on kertonut, että se ei ole löytänyt mitään huolestuttavaa tarkastettuaan yli neljänneksen sen Boeing 737-9 -koneistaan. Muut koneet saadaan lentoyhtiön mukaan tarkastetuksi lähipäivinä.  

 Boeing 737-MAX 9 on Boeingin myydyin lentokonemalli.

Juttua korjattu 10.1.2024 kello 20.49: Jutussa kerrottiin virheellisesti irronneen osan olleen ikkunapaneeli. Irronnut osa oli lentokoneen runkoon rakennetun tarpeettoman varauloskäynnin peittävä metallirakenne, ei ikkunapaneeli. Korjattu myös osan irronneen, ei räjähtäneen.

Lue myös:

    Uusimmat