Mainos

Yhdysvaltaiset joukot pysyvät Saudi-Arabiassa

Yhdysvallat aikoo jatkaa tehtäväänsä Saudi-Arabiassa tiistai-iltaisesta pommiattentaatista huolimatta. Yhdysvaltain ilmavoimien tehtävänä on valvoa Irakin ilmatilaa ja irakilaisille asetettujen lentokieltoalueiden noudattamista.

Yhdysvaltain armeijan kenraali Binford Peavyn mukaan terroristien toimet ovat sodankäynnin muoto, jota vastaan on hyvin vaikea suojautua.

Attentaatissa kuoli 19 ja loukkaantui 400 amerikkalaissotilasta. Yhdysvaltalaissotilaiden ruumiit lennätetään todennäköisesti Doverin ilmatukikohtaan Delewareen.

Tuntemattomat ryhmät ilmoittautuneet vastuulliseksi

Kaksi aikaisemmin tuntematonta islamilaisryhmää on ilmoittautunut syylliseksi Yhdysvaltojen sotilastukikohdassa sattuneeseen räjähdykseen. Hizbollah-yksikkö ilmoitti tänään kansainväliselle uutistoimistolle olevansa räjähdyksen takana. Ilmoituksen tekijä, arabiaa puhunut mies, myös uhkasi, että ryhmä tulee jatkamaan hyökkäyksiä.

Marttyyri Abdullah al-Huzaif -ryhmä ilmoitti eilen Lontoossa ilmestyvälle Al-Arab -lehdelle olevansa syyllinen räjähdykseen. Ilmoituksen mukaan ryhmä teki myös iskun Riadissa sijaitsevaa amerikkalaista sotilaskoulutuskeskusta vastaan viime marraskuussa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.