Mainos

Yhdysvaltain varapresidentti Gore tuomitsi protektionismin

Yhdysvaltain varapresidentti Al Gore tuomitsi eilen näkemykset, joiden mukaan Yhdysvaltain tulisi noudattaa protektionistista talouspolitiikkaa. -Protektionistinen ajattelu on vanhentunutta ja tietoyhteiskunnan aikakaudella haitallista, Gore sanoi latinalaisamerikkalaisten virkamiesten ja yhdysvaltalaisyritysten yhteisessä kokouksessa.

Gore vetosi Yhdysvaltain kongressiin, jotta se myöntäisi presidentti Clintonin hallinnolle niin sanotut nopean tien neuvotteluoikeudet kauppapolitiikassa.

Nopean tien neuvotteluoikeuksien avulla Clintonin hallinto voisi käydä neuvottelut Pohjois- ja Latinalaisen Amerikan kattavasta vapaakauppa-alueesta ilman, että kongressi voisi puuttua lopullisen sopimuksen sisältöön. Kongressi voisi vain hyväksyä tai hylätä vapaakauppa-aluetta koskevan sopimuksen, muttei muuttaa sitä.

Yhdysvalloissa erityisesti ammattiyhdistysliikkeen edustajat sekä lukuisat kongressiedustajat demokraattisesta ja republikaanisesta puolueesta ovat vastustaneet vapaakaupan edistämiseen tähtääviä toimia.

Heidän mukaansa vapaakauppa heikentää yhdysvaltalaisten työntekijöiden asemaa, minkä vuoksi Yhdysvaltain teollisuuden korostetaan tarvitsevan suojelua kansainväliseltä kilpailulta. Protektionismin kannattajat tähdentävät lisäksi, että vapaakauppa myötävaikuttaa ympäristöongelmien lisääntymiseen.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.