Mainos

Yhdysvaltain joukot ampuivat 16 siviiliä Afganistanissa

Yhdysvaltain mukaan kyseessä oli "monimutkainen Taleban-taistelijoiden hyökkäys". 16 siviiliä sai välikohtauksessa surmansa.

Yhdysvaltain joukot ovat surmanneet 16 siviiliä Afganistanin itäosassa päivällä, Yhdysvallat ilmoittaa. Aiemmin paikallinen poliisi kertoi kahdeksasta uhrista. Sairaalalähteiden mukaan lisäksi lähes 30 siviiliä haavoittui tulituksessa, heistä osa vakavasti.

Sotilaat ampuivat väkijoukkoon sen jälkeen, kun itsemurhapommittaja oli ajanut autolla heidän saattueeseensa lähellä Jalalabadin kaupunkia. Tiettävästi Yhdysvaltain sotilaita ei kuollut iskussa.

Yhdysvaltain joukkojen mukaan kyseessä oli "monimutkainen Taleban-taistelijoiden hyökkäys, johon liittyi itsemurhaisku ja ammuskelua". Oli kuitenkin epäselvää, miksi sotilaat avasivat tulen siviilejä kohti.

Afganistanin sisäministeriön mukaan sotilaiden tulituksessa kuoli kymmenen siviiliä. Loput saivat surmansa itsemurhaiskussa.

Ammuskelun jälkeen sadat paikalliset kokoontuivat protestoimaan tapahtunutta, viranomaiset kertoivat.

Afganistanissa on yli 45 000 ulkomaalaista sotilasta, jotka taistelevat Taleban-taistelijoita vastaan. Taleban on uhannut aloittaa keväällä laajan hyökkäyksen ulkomaalaisia sotilaita vastaan. Siviileihin kohdistuvat iskut ruokkivat tyytymättömyyttä presidentti Hamid Karzain hallitusta kohtaan ja saattavat jopa lisätä tukea Taleban-taistelijoille.

Maan eteläosassa kaksi Naton Isaf-joukkojen sotilasta kuoli taisteluissa eilen, kertoo joukkojen edustaja. Heidän kansallisuuksiaan ei ole kerrottu.

(MTV3-STT–Reuters–AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.