Mainos

Yhdysvaltain Cincinnatissa pelätään väkivaltaisuuksia

Cincinnatissa Yhdysvalloissa pelätään levottomuuksia viime viikonvaihteessa tapahtuneen, kuolemaan johtaneen pidätyksen jäljiltä. Poliisi taltutti kovaotteisesti pidätystä vastustaneen afro-amerikkalaisen miehen, kuolinsyyn selvittämiseen osallistuu nyt myös Yhdysvaltain oikeusministeriö ja tunnetun kansalaisoikeusaktivisti Jesse Jacksonin järjestö.

Cincinnatin poliisi on levittänyt medialle valvontakameran kuvaa tapahtuneesta. Se todistaa, että 175-kiloinen mies vastusti pidätystä väkivaltaisesti. Hänet taltutettiin kovin ottein, myöhemmin sairaalassa mies vahvistettiin kuolleeksi.

Palokunta ja poliisi oli hälyytetty pikaruokaravintolassa oudosti käyttäytyneen asiakkaan takia.

Kamera ei ikuistanut kokonaan pidätykseen johtaneita tapahtumia. Poliisijohto on päättäväisesti puolustanut pidätystä tehneitä - alustavat tutkimukset viittaavat siihen, että uhri oli huumeiden vaikutuksen alaisena. Hänellä saattoi myös olla sydänvika.

Omaisten mukaan hän oli kuitenkin kaikkea muuta kuin väkivaltainen henkilö.

Oikeuslääkäreiden odotetaan kertovan kuolinsyyn vielä myöhemmin tänään. Kaupungissa on rauhallista, mutta poliisi on varuillaan.

Kaksi ja puoli vuotta sitten poliisi ampui kuoliaaksi pidätystä paenneen nuorukaisen, mikä johti vakaviin mellakoihin. Neljä päivää kestäneissä levottomuuksissa loukkaantui kymmeniä kaupunkilaisia, 800 pidätettiin.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 03.12.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.