Mainos

Yhdysvallat kehuu ihmiskaupan vastaisia toimia Suomessa

Yhdysvaltain ulkoministeriön tuoreen katsauksen mukaan suomalaiset ovat tehneet parannusta kaikilla ihmiskaupan vastaisen taistelun osa-alueilla.

Suomen viranomaisten tehostuneet toimet ovat saaneet kiitosta Yhdysvaltain ulkoministeriön uudessa ihmiskauppaa käsittelevässä raportissa. Ulkoministeriö tekee aihepiiristä vuosittain eri maita käsittelevän katsauksen kongressille.

Amerikkalaiset ovat useana aiempana vuonna valittaneet Suomeen ja Suomen kautta muualle Eurooppaan suuntautuvasta ihmiskaupasta. Seksikaupassa hyväksikäytettäviä naisia tulee Suomeen lähinnä Venäjältä, entisen Neuvostoliiton alueelta, Kiinasta ja Thaimaasta. Muuta laitonta työvoimaa saapuu Venäjältä, Virosta, Turkista ja Aasiasta.

Vuoden 2006 katsauksen mukaan suomalaiset ovat tehneet parannusta kaikilla ihmiskaupan vastaisen taistelun osa-alueilla.

Poliisien ja rajavartijoiden saama erityiskoulutus on tuottanut tulosta. Viime vuonna voimaan astuneen uuden lain pohjalta langetettiin neljä tuomiota ulkomaisille ihmiskauppiaille.

Amerikkalaistutkijat myös kehuvat uhrien Suomessa saamaa juridista, lääketieteellistä ja rahallista apua. Aiemmin heitä useimmiten vain käännytettiin pois maasta.

Amerikkalaiset ehdottavat, että uhrien auttamiseen erikoistuneiden viranomaisten koulutusta lisättäisiin. Amerikkalaiset myös toivovat todistajan suojelun parantamista ja ihmiskauppatuomioiden koventamista Suomessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.