Mainos

Yhdysvallat alkaa kouluttaa Baltiassa propagandan vastustajia

Yhdysvaltain hallitus on julkistanut ohjelman, jossa pyritään kouluttamaan venäjää puhuvia baltialaistoimittajia toimimaan venäläispropagandaa vastaan. Asiasta kerrotaan mm. Yhdysvaltain Vilnan-suurlähetystön nettisivuilla sekä Moscow Times -sanomalehdessä.

Hanke on nimeltään "Tutkivan journalismin koulutusohjelma vastapainoksi Venäjän viestinnälle Baltiassa". Se pyrkii keräämään ehdotuksia kansalaisjärjestöiltä ja kehittämään niiden pohjalta opiskeluohjelmia venäjää puhuville toimittajille Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

- Yhdysvaltain suurlähetystöt Liettuassa, Latviassa ja Virossa avaavat vuoden kestävän innovatiivisen, monivaiheisen tutkivan journalismin koulutuksen nuorille venäjänkielisille toimittajille ja media-ammattilaisille jotka työskentelevät Venäjän lähialueilla, lähetystön tiedotteessa kuvaillaan.

- Samalla kun Venäjän propaganda ja disinformaatio moninkertaistuvat, media kaikissa näissä kolmessa maassa tarvitsee taitoja ja keinoja reagoida siihen faktapitoisella ja luotettavalla raportoinnilla.

Hankkeen kustannukset ovat noin puoli miljoonaa dollaria ja siihen kuuluu työpajoja eri puolilla Baltiaa, stipendejä tutkivaa journalismiia varten sekä opintomatkoja Yhdysvaltoihin. Hanke kestää alustavasti vain vuoden, mutta sitä pyritään jatkamaan myöhemmäksikin.    

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.