Mainos

Yhdeksän laudaturia kirjoituksissa on sittenkin ennätys

Espoolaisen lukiolaisen Anna Karrilan 11 laudaturia ei voi pitää virallisena ennätyksenä, kerrotaan ylioppilastutkintolautakunnasta.

YTL:n pääsihteerin Anneli Romanin mukaan Olarin lukiossa opiskellut Karrila suoritti ylioppilastutkintonsa hyväksytysti jo viime keväänä, minkä jälkeen hän on täydentänyt tutkintoansa kahteen otteeseen.

- Myöhemmin suoritetut arvosanat eivät sisälly ylioppilastutkintotodistukseen, vaan Karrila tulee saamaan nyt kolme eri todistusta, Roman sanoi.

Karrilalla on aiemmin ollut lukion kursseja suorittamatta. Hän saa lukion päättötodistuksen vasta tänä keväänä.

- Näitä ihmisiä voi olla paljonkin, jotka ovat täydentäneet tutkintoaan ja saaneet laudatureja lisää. Niistä ei kuitenkaan pidetä kirjaa, koska uusinnoille ei ole mitään aikarajaa, Roman kertoi.

Ylioppilastutkintolauta kertoi viime viikolla, että kevään kirjoituksissa on yksi yhdeksän ällän ylioppilas. Ennätysmäärän älliä keräsi Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun abiturientti Sarianna Mankki. Aiemmin yhdeksän ällää on kirjoitettu vain kerran aiemmin, vuonna 1999.

Ylioppilastutkinnon saa suorittaa enintään kolmen peräkkäisen tutkintokerran aikana. Kokelas saa ylioppilastutkintotodistuksen sinä tutkintokertana, jolloin kaikki pakolliset kokeet on hyväksytysti suoritettu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.