Mainos

Ydinjätteen loppusijoitus Olkiluotoon?

Posiva jätti tänään valtioneuvostolle periaatepäätöshakemuksen käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen rakentamisesta Eurajoen Olkiluotoon. Loppusijoituspaikan vaihtoehtona olleessa Kuhmossa on tieto otettu vastaan ristiriitaisesti.

Sijaintipaikkaa harkitessaan Posiva sanoo ottaneensa huomioon turvallisuustekijöiden ja jatkotutkimusmahdollisuuksien ohella loppusijoituksen toteutettavuuden ja ympäristövaikutukset.
Samaan aikaan periaatepäätöshakemuksen kanssa jätettiin kauppa- ja teollisuusministeriölle ympäristövaikutusten arviointiselostus, jonka mukaan laitoksen ympäristövaikutukset ovat vähäiset.

Kuhmossa ristiriitainen vastaanotto

Ydinjätteiden loppusijoittamista Kuhmoon vastustaneen Romuvaara-liikkeen parissa tieto Posivan ratkaisusta hakea ydinjätteiden loppusijoituslaitosta Olkiluotoon otettiin huojentuneena vastaan.

Ydinjätteitä vastustaneen Romuvaara-liikkeen vastapainona Kuhmossa on ollut Mahdollisuuksien Kuhmo ry, jonka edustajat olisivat halunneet loppusijoituslaitoksen työttömyyden vaivaamaan Kuhmoon. Kuhmossa oli varauduttu myös kansanäänestyksen järjestämiseen ydinjätteiden ottamisesta. (STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.