Winnie-koira menehtyi 12-vuotiaana – omistajalta koskettava päivitys koiran hankkimista harkitseville: "Jos et pysty kuvittelemaan..."

Harkitsetko koiraa? Mieti vielä – lemmikki vaatii 10 000 tuntia aikaasi 1:05
Katso myös: Harkitsetko koiraa? Mieti vielä – lemmikki vaatii 10 000 tuntia aikaasi.

Koiransa menettänyt amerikkalaisnainen muistuttaa asioista, joita kannattaa pohtia, ennen kuin tekee päätöksen koiran hankkimisesta.

Lemmikkiä ei koskaan tulisi hankkia hetken mielijohteesta, sillä siihen sitoutuminen on vuosikausien tehtävä. Esimerkiksi koirien käytösneuvoja Kai Pelkonen  on kehottanut miettimään ennen koiran hankintaa, onko valmis käyttämään elämästään 10 000 tuntia koiraharrastukseen seuraavina vuosina.

Kirjailija Brittany Tarkington julkaisi Facebook-tilillään koskettavan muistutuksen sitoutumisesta, jonka jokainen tuleva koiranomistaja joutuu tekemään. Brittany itse joutui sanomaan hyvästit Winnie-koiralleen 12 vuoden yhteiselon jälkeen, kertoo Bored Panda.

– Ennen kuin hankit sen söpön, täynnä elämää olevan koiranpennun, kuvittele itsesi 10+ vuotta tästä eteenpäin. Jos mielikuvaasi ei sisälly uimapuvun päällesi laittaminen siksi, että menisit kylpyammeeseen seniorikoirasi kanssa, koska sillä on huono päivä ja sitä pelottaa, älä tee sitä [hanki koiraa], Brittany kirjoittaa.

– Jos et pysty kuvittelemaan siivoavasi sen jäljiltä, kun se voi pahoin, älä tee sitä. Jos naurat ajatukselle siitä, että joku valmistaa aterioita vain saadakseen karvalapsensa syömään, älä tee sitä. Jos et valvoisi koko yötä vain varmistaaksesi, että koira edelleen hengittää ja sillä on kaikki, mitä se tarvitsee, älä tee sitä.

– Jos et voi käsittää sitä päätöstä, joka minun pitää pian tehdä, älä tee sitä.

– Se ei aina ollut tällainen kärttyinen vanha rouva vaatimustensa kanssa. 12 vuotta sitten se oli koiranpentu ja minä olin lukiossa. Se oli hyper, terve ja täynnä elämää. Se ei aina ollut tällaista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jos et voi käsitellä elämän päättymistä, älä tee sitä.

Julkaisu on osunut monen koiranomistajan sydämeen. Kirjoitusta on jaettu 81 000 kertaa ja siihen on reagoitu yli 52 000 kertaa.

"Tekisin sen miljoona kertaa uudelleen"

Kirjoituksen yhteydessä julkaistu kuva on otettu Winnie-koiran menehtymistä edeltävänä iltana.

– Se ei ollut aina helppoa, mutta tekisin sen miljoona kertaa uudelleen vain ollakseni kanssasi. Aloin miettiä, miksi ihmiset hylkäävät seniorieläimiä niiden arvokkaimpina ja haavoittuvaisimpina aikoina. En kykene koskaan vastaamaan siihen, toivon vain, että he pysähtyvät ja miettivät, Brittany kertoo Love That Matters -sivustolla. 

Lue myös:

    Uusimmat