Eläinlääkäri paljasti surullisen asian, jonka lemmikit tekevät viimeisinä hetkinään – tämä särkee sydämesi

Harkitsetko koiraa? Mieti vielä – lemmikki vaatii 10 000 tuntia aikaasi 1:05
Harkitsetko koiran ottamista? Katso ensin tämä video.

Koskettava paljastus särki eläinrakkaiden sydämiä Twitterissä.

Twitter-käyttäjä Jessi Dietrich jakoi Twitterissä sydäntä särkevän paljastuksen eläinlääkäriltään.

"Eläinten viimeiset hetket ovat yleensä sitä, kun ne etsivät hätääntyneinä omistajiaan"

Jessi kertoo twiitissä kysyneensä eläinlääkäriltään työn rankinta puolta. Lääkärin vastaus ei ole mukavaa kuultavaa.

"Hän sanoi, että kun hänen pitää nukuttaa eläin, 90 prosenttia omistajista ei oikeastaan halua olla huoneessa, kun hän pistää, joten eläinten viimeiset hetket ovat yleensä sitä, kun ne etsivät hätääntyneinä omistajiaan, ja ollakseni rehellinen, se mursi minut", Jessi kirjoittaa.

Jessin twiitillä on yli 140 000 tykkäystä ja kymmeniä tuhansia uudelleentwiittauksia. Murtuneille Twitter-käyttäjille Jessi pahoitteli, ettei hänen tarkoituksenaan ollut murtaa kaikkien sydämiä, vain lisätä tietoisuutta aiheesta. 

Jessi on sittemmin piilottanut twiittinsä.

"Ne etsivät teitä, kun jätätte ne"

Myös Etelä-Afrikassa sijaitseva Hillcrestin eläinsairaala otti hiljattain kantaa aiheeseen. Sairaalan Facebook-sivuilla julkaistiin eläinlääkärin kirjoittamaksi kerrottu teksti, jossa tämä suomii omistajien välinpitämättömyyttä lemmikin viimeisinä hetkinä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kun olet lemmikin omistaja, on väistämätöntä, että suurimmassa osassa tapauksia, lemmikkisi kuolee ennen sinua, teksti alkaa.

– Joten jos ja kun sinun täytyy viedä lemmikkisi eläinlääkärille inhimillistä, kivutonta loppua varten, haluan sinun tietävän jotain. Olet ollut sen maailman keskipiste koko sen elämän. Se saattaa olla vain osa omaasi, mutta ainoa, mitä se tietää, olet sinä sen perheenä. Se on inhottava päätös/päivä/aika/tilanne aina, sitä ei voi kiistää, ja menetys on kamala meille ihmisille. Mutta rukoilen sinua, älä jätä sitä. Älä pakota sitä tekemään muutosta elämästä kuolemaan huoneessa tuntemattomien kanssa, paikassa, josta se ei pidä, lääkäri kirjoittaa.

"Ne etsivät teitä, kun jätätte ne"

Eläinlääkäri muistuttaa, että lemmikit kaipaavat hädän hetkellä omistajaansa.

– Teidän ihmisten pitää tietää asia, jota suurin osa ei tiedä, ja se on se, että ne etsivät teitä, kun jätätte ne. Ne etsivät kaikkien huoneessa olevien kasvojen joukosta rakastamaansa ihmistä. Ne eivät ymmärrä, miksi jätitte ne, kun ne olivat kipeitä, peloissaan, vanhoja tai kuolemassa syöpään ja ne tarvitsevat lohdutustanne.

Eläinlääkäri huomauttaa tekstissä, ettei omistajan tulisi olla pelkuri vain siksi, että tilanne tuntuu itsestä liian vaikealta.

"Ihmisiä ei pitäisi leimata pelkureiksi"

Independent-sivuston haastattelema eläinlääkäri Sean McCormack muistuttaa kuitenkin, että on tärkeää olla tuomitsematta.

– Ihmisiä ei pitäisi leimata pelkureiksi siksi, että he kävelevät pois siinä tilanteessa, sillä emme tiedä, millaisia asioita he käsittelevät henkilökohtaisesti sillä hetkellä, hän sanoo.

– Suurin syy, miksi ihmiset valitsevat niin, etteivät ole paikalla, on epävarmuus ja pelko siitä, mitä tapahtuu.

McCormack peräänkuuluttaakiin dialogia omistajan ja eläinlääkäriklinikan välillä, jotta tilanne hoituisi mahdollisimman helpsoti. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Artikkeli on uusinta viime vuodelta.

Lue myös:

    Uusimmat