Omistaja oli lopettamassa vakavasti ylipainoista koiraa, mutta eläinlääkäri ei suostunut – näin uskomattoman muodonmuutoksen Kai-koira koki uuden omistajan myötä

Karkumatkalla ollut koira löytyi yli 80 kilometrin päästä perheen vanhan kodin kuistilta. 1:04
Tämä karannut koira löytyi yllättävästä paikasta.

Pari vuotta sitten kanadalainen kultainennoutaja Kai oli niin pahasti ylipainoinen, että sen vanhat omistajat halusivat viedä koiran lopetettavaksi. Eläinlääkäri kieltäytyi suorittamasta toimenpidettä ja myöhemmin Kai aloitti terveellisemmän elämän uuden omistajan hoivissa, kertoo Bored Panda -sivusto.

Aiemmat omistajat olivat ruokkineet kultainennoutaja Kaita ihan liikaa, joten siitä oli tullut vakavasti ylipainoinen. Kai ei pystynyt liikkumaan kunnolla tai suoriutumaan normaaleista toiminnoista. 

Omistajat olivat aikoneet lopettaa Kain sen ylipainon takia. Koira painoi tuolloin, vuonna 2018, noin 78,5 kiloa. Kyseisen rodun uros painaa yleensä noin 30–34 kiloa ja naaras 24–30 kiloa, kertoo American Kennel Club -sivusto.

Eläinlääkäri kieltäytyi lopettamasta Kaita ja vei koiran kenneliin. Sieltä sen adoptoi myöhemmin eräs nainen, Pam Heggie. Hän asuu Edmontonissa, Kanadassa. Pamilla oli ennestään kaksi koiraa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koiran koko hämmensi

Ilmeisesti varmaa tietoa koiran iästä ei ole. Pamin mukaan Kai oli 10-vuotias, kun hänet maaliskuussa 2018 luovutettiin kennelin hoiviin. 

– Kun ensimmäisen kerran näin Kain, en voinut uskoa, että se oli noin iso. Sen oli vaikea tehdä yhtään mitään ja se läähätti koko ajan, Pam kertoo Bored Pandalle.

Kain ylipaino huoletti Pamia. Hän pelkäsi, että se ei jäisi henkiin.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Suoraan sanottuna pelkäsin joka aamu herääväni ja näkeväni sen makaavan kuolleena.

Kai joutui kuntokuurille

Eläinlääkäri suositteli, että Kai pistettäisiin kuntokuurille. Niinpä nainen ryhtyi tuumasta toimeen.

Aluksi Kai kävi koirien vesiterapiassa tekemässä kuntoiluharjoituksia kerran viikossa yhteensä kuuden viikon ajan. Kai rakastui vedessä oleiluun heti.

Sitten sitä lähdettiin viemään koirapuistoon. Pam kertoo, että he myös tekivät kävelyretkiä joka päivä. Aluksi lenkit olivat hyvin lyhyitä, mutta niitä tehtiin kolmesti päivässä. Pikkuhiljaa lenkkejä pidennettiin.

Jossain vaiheessa Pam perusti Kain kuntoiluprojektille Facebook-sivun. Hän uskoi, että muutkin nauttisivat siitä, kun saisivat seurata Kain elämäntaparemonttia.

Laihtui kymmeniä kiloja

Nyt Kai painaa 30 kiloa. Se on pysynyt samoissa lukemissa jo yli vuoden. Pam kertoo, että koira on oikein terve ja aktiivinen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Teemme päivittäin lenkkejä, jotka kestävät puolesta tunnista tuntiin. Joskus se leikkii pallolla, mutta yleisesti ottaen se ei ole niin innostunut leikeistä.

– Kain lempipuuhiin kuuluu lähteä puistoon ja ajeluille kanssani. Se rakastaa meidän yhteisiä autoretkiämme.

Välipalaksi Kai saa hedelmiä ja vihanneksia. Pam ei anna sille ollenkaan prosessoituja herkkuja. Koiranruoan lisäksi Kai rakastaa porkkanaa, parsakaalia, marjoja, vesimelonia sekä erityisesti banaaneja.

Kun Kai oli laihtunut 45 kiloa, siitä tuli virallinen terapiakoira ja sitä alettiin viedä sairaalaan potilaiden iloksi. Pam oli päättänyt kouluttaa siitä terapiakoiran, koska hän oli huomannut, miten paljon Kai piti ihmisistä. Koulutus kesti kahdeksan kuukautta.

Lue myös:

    Uusimmat