Mainos

WinCapitan pääjutussa viisi epäiltyä

Suureksi sijoitushuijaukseksi epäillyn WinCapitan ns. pääjutun tutkinta on aivan loppusuoralla. Esitutkinta-aineisto on parhaillaan asianosaisilla loppulausunnolla sekä syyttäjillä tutustuttavana. Keskusrikospoliisin mukaan juttu siirtyy syyteharkintaan lähiaikoina.

Poliisi esittää syyteharkintaan viittä henkilöä. Kokonaisuudessa on tutkittu törkeää petosta, rahankeräysrikosta ja törkeää veropetosta.

MTV3:n tietojen mukaan pääjutussa asianosaisten joukossa on klubin johtajaksi epäilty Hannu Kailajärvi ja henkilöitä hänen lähipiiristään.

Poliisi kuulustellut yli 3200 henkilöä

Poliisi on kuulustellut WinCapita -tutkinnan aikana yli 3200 henkilöä. Heistä suurin osa on asianomistajan asemassa.

Kihlakunnansyyttäjä Mika Appelsin Itä-Uudenmaan syyttäjävirastosta kertoo, että pääjutun syyteharkinnan aikataulu on vielä auki.

- Siihen vaikuttaa muun muassa se, millaisia mahdollisia lisätutkintapyyntöjä asianosaisilta tulee, Appelsin kertoo.

Muiden WinCapita-juttukokonaisuuksien osalta tutkinta jatkuu vielä senkin jälkeen, kun pääjuttu on siirtynyt syyteharkintaan.

WinCapitaa koskeva poliisitutkinta on jatkunut jo yli kaksi vuotta. Poliisi käynnisti tutkinnan sen jälkeen, kun sijoituskerhon sivusto oli kadonnut internetistä maaliskuussa 2008.

Yli 10 000 jäsentä sijoitti varojaan WinCapitaan, jonka uskottiin tahkoavan huipputuottoja valuuttakaupan avulla. Rahaa meni klubin läpi yli 100 miljoonaa euroa.

Hannu Kailajärvi on kiistänyt, että WinCapita olisi ollut huijausta ja rikollista toimintaa.

KRP: Epäiltyjen pakoilu viivästytti tutkintaa

Tutkinnanjohtaja Maria Vuorivirta-Heikkisen mukaan tutkinta on sujunut jutun mittasuhteet huomioiden poikkeuksellisen ripeästi.

Hänen mukaansa tämänkaltaisissa jutuissa vastausten saaminen kansainvälisiin oikeusapupyyntöihin voi kestää vuosia. WinCapitan osalta kaikki vastaukset on jo saatu. Tutkintaa voi venyttää myös epäiltyjen pakoilu ulkomailla.

- Tässä juttusarjassa ensimmäinen merkittävämpi kuulusteluja karttanut henkilö saatiin kiinni lähes vuoden kuluttua tutkinnan aloittamisesta ja viimeinen vasta viime vuoden loppupuolella, Vuorivirta-Heikkinen huomauttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.