Mainos

Wilma-myrsky riehuu Jukatanilla

Voimakkuudeltaan kolmosluokkaan heikentynyt hurrikaani raivosi aamulla kovimmillaan Playa del Carmenin kaupungin päällä. Ainakin tuhat asuintaloa on tuhoutunut.

Jukatanin niemimaalla Meksikossa riehuva hurrikaani Wilma on heikentynyt. Myrsky on kuitenkin edelleen hyvin voimakas.

Hurrikaani raivosi aamulla kovimmillaan Playa del Carmenin päällä. Kaupunki on viranomaisten mukaan kärsinyt vakavia vaurioita. Ainakin tuhat asuintaloa on tuhoutunut. Mahdollisista kuolonuhreista ei ole tarkkaa tietoa, mutta määrän odotetaan jäävän vähäiseksi mittavien evakuointien ansiosta.

Rankkasateiden piiskaamille Jukatanin niemimaalle ja Länsi-Kuubaan odotetaan 25-50 senttiä vettä viikonlopun aikana. Myrsky piinaa Jukatania todennäköisesti vielä yli kymmenen tuntia ja työntyy hitaasti kohti Floridaa. Sen odotetaan saapuvan Yhdysvaltoihin huomenna tai maanantaina.

Meksikon Cancunissa tulvavesi nousee hirmumyrsky Wilman riepotellessa Jukatanin niemimaata. Viranomaisten mukaan vettä on paikoin viidestä kahdeksaan metriä.

Wilma luokitellaan tällä hetkellä kolmostason hurrikaaniksi. Sen tuulennopeudeksi on mitattu yli 62 metriä sekunnissa. Pyörteet repivät kattoja ja kaatavat puita eri puolilla Jukatania. Kymmenettuhannet odottavat tuulen tyyntymistä ahtaissa hätäsuojissa ja yrittävät saada aikansa kulumaan esimerkiksi kortinpeluulla.

Suurimmilla suomalaisilla matkanjärjestäjillä ei ole Meksikossa ja Kuubassa asiakkaita, koska sesonki ei ole vielä alkanut. Suomen Matkatoimiston mukaan muutamia suomalaisia on siirretty kuitenkin turvaan Cancunista toiselle paikkakunnalle. Alueella voi olla myös muita omatoimimatkailijoita.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 22.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.