Wilma Murron MM-mitalista posketon arvio – suomalaistähden haastajalla kohuteoria hyppypaikasta: "Katsokaa sitä"

Wilma Murto toinen MM-kultasuosikeista – Asiantuntija: Karsinta paljasti uuden haastajan suomalaistähdelle 2:58
Wilma Murto toinen MM-kultasuosikeista – Asiantuntija: Karsinta paljasti uuden haastajan suomalaistähdelle.

MTV Urheilun asiantuntija Mika Järvinen uskaltaa antaa huiman todennäköisyyden Wilma Murron MM-mitalille keskiviikkoiltana käytävässä naisten seiväshyppyfinaalissa, mutta nostaa suomalaisen uhaksi uuden haastajan. 

Järvisen mukaan Murron tie mitaleille helpottui karsinnan perusteella, kun Kreikan Aikaterini Stefanidi ja uusiseelantilainen Eliza McCartney putosivat yllättäen loppukilpailusta

– Oikeasti ja aidosti on kaksi, jotka taistelevat kultamitalista: Yhdysvaltojen Katie Moon ja Murto, asiantuntija Järvinen lataa. 

– Se, mikä karsinnassa oli merkityksellistä tähän mitalitaistoon, oli, että yhdysvaltalainen Sandi Morris on ilmeisesti saamassa takaisin itseluottamuksensa, jonka kanssa hänellä on tänä kesänä ollut ongelmia.

– Hän voi murtautua mitalitaisteluun, jos hyppy vain pysyy kasassa, Järvinen jatkaa viitaten kolminkertaiseen MM-hopeamitalistiin. 

Järvinen jysäyttää pääkuvan videolla huiman prosenttiarvion Murron MM-mitalin todennäköisyydestä ja analysoi suomalaisittain kutkuttavan kilpailun lähtökohdat. 

"Juoksurata on alamäki"

Seiväsfinaalista voi tulla todella kovatasoinen, jos ottaa osviittaa maanantain karsinnasta. Siinä kaikki 12 finalistia ylitti 465, kun vuosi sitten Eugenessa MM-loppukilpailuun pääsi jopa tuloksella 435. 

Australialaisfinalisti Nina Kennedy uskoo tietävänsä syyn Budapestin MM-stadionin tuloshurjasteluun. 

– Jos katsoo tarkasti, voi huomata, että vauhdinottorata menee hieman alaviistoon, joten naiset hyppäsivät (karsinnassa) loistavasti. Juoksuradan kallistus on sallittua säännöissä. Mutta katsokaa sitä – se on alamäki. Naiset juoksevat lujaa, Kennedy kommentoi kotimaansa The Age -medialle

– Rata on nopea ja olosuhteet kuumat, joten finaalissa nähdään ylityksiä korkealta. 

Aussimedian tavoittama Kansainvälisen yleisurheiluliiton tiedottaja vahvisti, että kallistus on sallituissa mitoissa eli maksimissaan yksi senttimetri kymmentä metriä kohden. Todellisuus on kuitenkin hyvin todennäköisesti toinen, The Agen artikkelissa annetaan ymmärtää. 

Miesten seiväshypyn ruotsalaishirmun Armand Duplantisin isä ja valmentaja Greg Duplantis huomauttaa, että juoksuradassa on usein kallistus. 

– Kun sataa, tämä helpottaa veden poistumista hyppypaikalta. Radassa voi olla ensin aavistuksen kallistusta ylös päin ja sitten alas kohti seiväsmonttua. Täällä kallistus on selvästi normaalia pidemmältä matkalta alas päin, entinen huippuhyppääjä summaa Aftonbladetille.  

Naisten MM-seiväshyppyfinaali alkaa keskiviikkona kello 20.30. MTV Urheilu seuraa tapahtumia tiiviisti verkkosivuillaan.  

Wilma Murto tänään seiväsfinaalissa – Mika Järvinen ennakoi kutkuttavaa MM-kisapäivää 12:08
Mika Järvinen ennakoi suomalaisittain kutkuttavaa MM-kisapäivää.

Lue myös:

    Uusimmat