Huomasitko? Wilma Murron mitalisaumat paranivat suurpaukulla – "Silotti tietä"

Wilma Murto ylsi MM-finaaliin puhtaalla sarjalla: "Perusvarmaa" 2:14
Wilma Murto ylsi MM-finaaliin puhtaalla sarjalla – näin hän kommentoi karsintaa MTV Urheilulle.

Wilma Murto osoitti karsintasuorituksillaan olevansa varmassa vireessä kohti seiväshypyn MM-finaalia. Sinivalkoisia mitaliodotuksia Budapestissä nostaa entisestään Eliza McCartneyn karsiutuminen.

– Ne olivat pirun varmoja suorituksia. 450 meni vielä huonolla hypyllä yli. Kertoo hänen nykyisestä tasostaan ihan helvetin paljon, että hän pystyy hyppäämään huonollakin hypyllä yhtä korkean riman yli kuin aikaisemmin hyvällä hypyllä, Järvinen sanoo.

Ulkoratojen ja sisäratojen Euroopan mestarin Murron viimeinen karsintasuoritus, 465, oli Järvisen mukaan "teknisesti nättiä tekemistä, mitä Murto on tänä vuonna esittänytkin". 

– Homma on erittäin hyvin hanskassa tällä hetkellä.

"Kova paukku"

Sen lisäksi että kauden tilastokolmonen, 480 tänä suvena parhaimmillaan ylittänyt Murto on kivikovassa vireessä, taustalla tapahtui merkittäviä, kun suuriin ennakkosuosikkeihin kuulunut Eliza McCartney jäi ulos MM-finaalista. Uusiseelantilainen jätti väliin karsinnan ensimmäiset kaksi korkeutta, eikä pystynyt sen jälkeen ylittämään 450:tä ja jäi karsinnassa tyystin ilman tulosta.

– Se oli kova paukku, mutta akillesjänne kinnasi sen verran, ettei hän saanut hyppyjä aikaiseksi. Voi olla, että jos hän olisi pystynyt tämän kisan hyppäämään, olisi tullut stoppi finaalissa. Tämä silotti joka tapauksessa Murron tietä mitalitaistelussa. 

McCartney on kauden maailmantilastossa toisena tuloksella 485. Tilastokärjessä on Yhdysvaltain Katie Moon (490), joka on Murron tavoin ykkössuosikkeja loppukilpailuun.

Anderssonin "oikosulku"

Elina Lampela karsiutui MM-finaalista, mutta oli lähellä omaa ennätystä: "Luulin jo, että rima jäi paikalleen" 1:43
Elina Lampela karsiutui MM-finaalista, mutta oli lähellä omaa ennätystä: "Luulin jo, että rima jäi paikalleen."

450 ylittäneen Elina Lampelan taival päättyi karsintaan, vaikka hän oli lähellä ylittää ennätyksekseen 460. Kolmas suomalainen Saga Andersson räpiköi pahasti aloituskorkeudessa 420 ja jäi ilman tulosta. 

– Kuten hänen isänsä (Björn) kommentoikin haastattelussa, alakäsi falskasi.

– Tilanne aiheutti todennäköisesti oikosulun yläkerrassa, että hän ei tehnyt sitä, mitä hän osaa ja minkä tekee normaalisti ok, Järvinen pohtii.

Finaaliin yltäminen olisi joka tapauksessa ollut Järvisenkin sanoin kova paukku Anderssonille.

Saga Andersson jäi ilman tulosta karsinnassa: "En luottanut tekemiseen" 2:27
Saga Andersson jäi karsinnassa ilman tulosta – kuuntele tästä hänen kommenttinsa.

Lehikoisella sadasosataistelua välierissä?

Viivi Lehikoisen juoksussa poikkeava piirre – "Ei tällä kaudella tyypillistä" 1:34
Viivi Lehikoisen alkueräjuoksussa poikkeava piirre – "Ei tällä kaudella tyypillistä."

Suomalaisista maanantaina oli tulessa myös Viivi Lehikoinen, joka selvitti tiensä jatkoon 400 metrin aitojen alkueristä. Lehikoinen juoksi kakkosradalta erässään neljänneksi ajalla 54,65 ja pokkasi suoran jatkopaikan.

Lehikoisen juoksema aika jää vain 0,25 sekuntia hänen kesäkuussa painelemastaan Suomen ennätyksestä.

– Erittäin varmaa tekemistä. Mielenkiinnolla odotan, mitä hän pystyy välierissä juoksemaan – tai kuinka paljon juoksee Suomen ennätyksen alle.

– Toki alkuerät olivat kovatasoiset. Se tarkoittaa sitä, että tulee kovat välierät, Järvinen ruotii.

Lehikoinen tarvitsee Järvisen mukaan myös arpaonnea siihen, mistä välierästä hän pääsee yrittämään finaalipaikkaa, joka on luvassa kaikkiaan kahdeksalle kisaajalle.

– Kaikkeen on mahdollisuudet, mutta valitettavaa on, että Viivillä ovat haarukassa sijat 9–12, huippusuoritus toki. Toivon, että hän menee finaaliin, mutta se saattaa jäädä ihan sadasosista kiinni.

Naisten 400 metrin aitojen välierä on ohjelmassa tänään tiistaina. Finaali käydään keskiviikkona, samoin kuin seipään loppukilpailu. 

Lue myös:

    Uusimmat