Williams edelleen lähellä Bottaksen sydäntä – tallipomo kertoo kauniin esimerkin

Williams-talli on ansainnut paikkansa yhtenä F1-historian upeimmista tarinoista. Frank Williamsin perustama kilpatiimi juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan.

Mervi Kallio haastatteli Silverstonen varikkoalueella brittitiimin apulaistallipäällikköä Claire Williamsia. Tallin tarinasta puhuttaessa käsittelyyn otettiin myös lähihistoria, ja erityisesti tallin entisen kuljettajan Valtteri Bottaksen rooli.

- Hän kirjoittaa osaansa tallin historiassa par'aikaa. Koen sen niin, että me jäämme historiaan tiiminä, joka antoi hänelle mahdollisuuden lähteä. On syytä muistaa Valtterin olevan yksi tallin historian pitkäaikaisimmista kuljettajista, Williams muistuttaa.

Bottas sai kasvaa brittitallissa rauhassa lupauksesta supertähdeksi. Williams katsoi suomalaisen kasvutarinaa sivusta suurella ylpeydellä. Myös Bottas muistaa tallia yhä lämmöllä.

- Hän on edelleen tallin ystävä. Vaikka hän ajaa nyt Mercedeksellä ja voittaa siellä kisoja, saapui hän tallista tehdyn elokuvan ensi-iltaan. Toivon, että tallilla on yhä paikka hänen sydämessään.

Yllä olevalla videolla Claire Williams arvionsa, miksi Bottas on niin hyvä kuljettaja. 

Lue myös:

    Uusimmat