Mainos

WHO: Turkin lintuinfluenssa ei levinnyt ihmisestä toiseen

Tautipesäkkeet on eristettävä huolella, jottei influenssa leviä koko Turkkiin. Turkissa onkin jo lisätty toimia lintuinfluenssan leviämistä vastaan.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan lintuinfluenssa ei ole Turkissa tarttunut ihmisestä toiseen. Järjestö on tyytyväinen niihin toimiin, joihin Turkki on ryhtynyt epidemian torjunnassa.

WHO:n Euroopan-osaston johtaja Marc Danzon sanoi Ankarassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että turkkilaiset ovat erittäin hyvin selvillä taudin aiheuttamasta uhkasta, mikä on tärkeää sitä vastaan taisteltaessa.

Danzon uskoo, että tautitapauksien määrä laskee tulevaisuudessa.

Turkissa on lisätty toimia, joilla pyritään estämään lintuinfluenssan leviäminen maassa. Samaan aikaan YK-järjestöt ovat esittäneet eriäviä mielipiteitä taudin kulusta Turkissa.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO muistutti toisaalta Roomassa, että lintuinfluenssa saattaa levitä koko Turkkiin, jos kaikkia tautipesäkkeitä ei huolellisesti eristetä.

FAO:n mukaan viruksesta saattaa tulla jatkuva ongelma Turkissa.

Turkin viranomaiset ovat vauhdittaneet siipikarjan tappamista taudin leviämisen estämiseksi. Yli 300 000 lintua on surmattu joulukuun lopun jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.