Mainos

Wenlock ja Mandeville hurmaavat Lontoossa

Jaydon Pagan juoksee innoissaan lontoolaispuistossa ja näyttää äidille taas uutta patsasta. Leikkipuiston laidassa seisoo tällä kertaa turkoosi Wenlock, Lontoon olympialaisten virallinen maskotti. Ennen tätä Jaydon ja Vanessa Pagan ovat nähneet jo seitsemän muutakin patsasta, mukana myös paralympialaisten maskotti Mandeville.

– Mahtava idea nämä patsaat. Ne ovat tosi sympaattisia, Vanessa Pagan hehkuttaa samalla kun Jaydon haluaisi jo jatkaa matkaa seuraavan patsaan luo.

Lontoon keskeisille turistialueille tuotiin tällä viikolla yhteensä 83 parimetristä Wenlockia ja Mandevillea. Patsailla halutaan kertoa paitsi Lontoon historiasta, myös nostaa olympiainnostusta ja saada ihmiset katselemaan kaupunkia jalkaisin. Patsaita on laitettu kuuden erimittaisen kävelyreitin varsille.

– Big Ben Wenlock oli suosikkini, Jaydon Pagan kertoo.

Essexissä asuvat Paganit ovat innoissaan kotimaansa olympiakisoista. Patsaskiertueen ohella kisafiilistä on oltu nostattamassa myös olympiasoihtuviestissä.

– Olemme menossa katsomaan koripalloa, ja olemme todella innoissamme, Vanessa Pagan sanoo.

Tuoreet patsaskaverukset ovat saaneet paljon julkisuutta ja ihasteltua ensipäivinään. Ranskalaiset Christele ja Franck Piriou törmäsivät patsaisiin sattumalta ja lähtivät sen jälkeen etsimään lisää.

– Luulin niitä ensin jonkun elokuvan mainoksiksi, myöntää Franck Piriou.

– Ne ovat kyllä todella hauskoja, iloisia ja ystävällisiä. Niiden katselemisesta tulee hyvälle mielelle, kiittelee Christele Piriou.

Myös brasilialaiset Renata Samora ja Roberto Pascarelli ihastuivat näkemäänsä ensisilmäyksellä.

– Nämä ovat tosi ihania, yritämme löytää niitä lisää. Emme tienneet näistä mitään, ja tämä oli mukava yllätys, Samora kehuu.

Patsaiden lisäksi olympialaiset eivät nuorenparin mielestä juuri katukuvassa näy.

– Odotin paljon enemmän ihmisiä, olympialippuja ja kisafiilistä. Mutta eiköhän sitäkin vielä löydy, kun jatkamme kierrosta, Pascarelli sanoo.

Wenlock- ja Mandeville-patsaat ovat lontoolaisten ja turistien ihasteltavina paralympialaisten loppuun eli 9. syyskuuta asti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.