Mainos

Wärtsilän alkuvuoden tulos putosi

Yhtiön mukaan vuoden 2002 alhainen tilauskertymä laski liikevaihtoa ja tulosta. Yhtiö tarkistaakin voimalatoimintansa laajuutta ja siirtää strategian painopisteen laivojen voimajärjestelmiin ja huoltoon.

Wärtsilän alkuvuoden tulos ennen satunnaisia eriä putosi 147,3 miljoonasta eurosta 15,6 miljoonaan euroon. Wärtsilä-konsernin liikevaihto laski 19,9%. Liikevaihdon laskuun on syynä erityisesti voimaloiden toimitusten ajoitus.

Power-toimialojen tilauskertymä sen sijaan kasvoi 29% alkuvuonna.

Yhtiö kertoo, että voimalamarkkinat eivät ole kevään aikana osoittaneet merkittävää elpymistä. Neuvotteluvaiheessa olevat projektit ovat edenneet, joskin odotettua hitaammin. Kysyntätilanne ei vastaa alalla vallitsevaa tarjontaa. Yhtiö tarkistaakin voimalatoimintansa laajuutta.

Wärtsilä suunnittelee konsernin voimavarojen entistä voimakkaampaa kohdentamista laivojen voimajärjestelmien ja huollon suuntaan. Tämä tulee merkitsemään muun muassa laivamoottoreiden ja potkurijärjestelmien tuotannon aloittamista Kiinan laivanrakennusmarkkinoilla sekä yritysostoja, joiden tarkoituksena on kasvattaa tämän alan tuote- ja huoltopalvelutarjontaa.

Yhtiö sanoo pörssitiedotteessaan, että strategian tarkistaminen on osa konsernin kehitystyötä, jonka tavoitteena on tuloksentekokyvyn merkittävä parantaminen. Konsernin liikevoittotavoite on 7-8 prosenttia. Wärtsilä ryhtyykin tulevan syksyn aikana valmistelemaan suunnitelmaa uudeksi rakenteeksi. Siihen arvioidaan samalla liittyvän valmistuskapasiteetin entistä tarkempi keskittäminen.

Imatra Steelin toisen vuosipuoliskon markkinanäkymät ovat edelleen epävarmat. Liikevaihdon arvioidaan kuitenkin kasvavan ja toiminnallisen tuloksen paranevan tervehdyttämistoimenpiteiden ansiosta.

Kehitys Wärtsilän perinteisillä kotimarkkinoilla Euroopassa jatkuu hitaana. Aasialaisten moottorivalmistajien matalat hinnat kiristävät kilpailua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.