Mainos

Wärtsilä teki jättikaupan

Maailman johtava laivojen propulsiojärjestelmien toimittaja John Crane-Lips siirtyy Wärtsilän omistukseen. Kauppahinta on noin 350 miljoonaa euroa. Yritysosto vahvistaa Wärtsilän asemaa maailman johtavana laivojen voima- ja propulsiojärjestelmien toimittajana.

John Crane-Lipsin liikevaihto on 249,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 30,6 miljoonaa. Yhtiön nettovarallisuus on 85,1 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä on 1 200.

- Yritysosto on tärkeä strategisen tavoitteemme mukainen askel johtaa laivojen voimajärjestelmien markkinoita. John Crane-Lips siirtyy Osaksi Wärtsilän Merimoottorit-toimialaa ja sen nimeksi tulee Wärtsilä Propulsion. Ensimmäisenä vuonna yritysoston vaikutus tulokseen on neutraali ja kassavirtaan positiivinen, sanoo konsernijohtaja Ole Johansson.

- Kilpailukyvyn ja tehokkuuden parantamiseksi telakat hankkivat laivojen voimajärjestelmät avaimet käteen -periaatteella. Laivanvarustajat ja telakat saavat yhdestä yrityksestä, Wärtsilästä, suunnittelun, toimituksen ja huollon koko voimajärjestelmän elinkaaren ajaksi, sanoo Wärtsilän Merimoottorit -toimialan johtaja Mikael Mäkinen.

Wärtsilällä on ollut yhteistyösopimus John Crane- Lipsin kanssa lokakuusta 2000 lähtien.

- Tämä yritysosto on looginen askel lujittaa asemaamme maailman johtavana laivojen integroitujen voimajärjestelmien toimittajana, sanoo johtaja Mikael Mäkinen.

John Crane-Lipsin tuotteita ovat laivojen potkurit, tiivisteet, laakerit ja integroidut potkurijärjestelmät. John Crane-Lipsillä on viisi osaamiskeskusta, jotka ovat Drunen Hollannissa, Havant Isossa- Britanniassa, Toyama Japanissa, Rubbestadsneset Norjassa ja Chesapeake Yhdysvalloissa sekä viisi tuotantoyksikköä Euroopassa ja Japanissa.

John Crane-Lipsin maailmanlaajuisesti tunnetuin tavaramerkki Lips sekä arvokas tavaramerkki Deep Sea Seals siirtyvät Wärtsilän omistukseen. Nimi John-Crane jää Smiths Groupin omistukseen.

Ostettu liiketoiminta lisää Wärtsilän Merimoottorit-toimialan liikevaihtoa 235 miljoonalla eurolla ja lisää henkilöstömäärää 1 200:lla. Merimoottorit-toimialan liikevaihto 31.12.2000 päättyneeltä tilikaudelta oli 719,7 miljoonaa euroa. Yrityskaupasta syntyvä goodwill on 275 miljoonaa euroa, jonka poistot tapahtuvat 20 vuoden aikana.

Kaupan toteutuminen vaatii viranomaishyväksymisiä, jotka odotetaan saatavan kuluvan vuoden alkupuolella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.