Mainos

Warner ja BMG pohtivat yhdistymistä

Piratismin ja kopioinnin myötä vähentynyt äänitemyynti on pakottanut levy-yhtiöt säästökuurille. Kustannussäästöt ovat ajaneet maailman suurimpiin levy-yhtiöiden lukeutuvat Warner Music ja BMG suunnittelemaan yhdistymistä.

Jos Warner Music ja BMG päättävät fuusioitua, syntyy viidenneksen markkinaosuudella maailman toiseksi suurin levy-yhtiö Universal Musicin jälkeen. Viimeisimpien tilastojen mukaan, vuonna 2001 suurin levy-yhtiö oli Universal Music 23,5 prosentin markkinaosuudella, Sony oli toiseksi suurin (14,7%), Emi kolmas (13%), Warner Music neljäs (11,8%) ja BMG maailman viidenneksi suurin levy-yhtiö 8,2 prosentin markkinaosuudella.

Warner Musicin ja BMG:n yhdistymisellä olisi mittavat seuraukset läpi musiikkimaailman, ei vähinten siksi, että molemmilla yhtiöillä on paljon päällekkäistä toimintaa - Suomessakin parinkymmenen hengen toimistot. Warner Musicin ja BMG:n neuvottelujen tuloksia odotellaan lähiviikkojen aikana.

Myös aivan pienet levy-yhtiöt ovat huomanneet alan laman, mutta monilla niistä menee silti varsin hyvin. Esimerkiksi pieni helsinkiläinen konemusiikkiin erikoistunut Exogenic Records on tuottanut jo pitkään kymmenkunta levyä vuosittain. Vähentynyt levymyynti näkyy heillä kotimaisessa kysynnässä, mutta myyntiluvut eivät ole siitä huolimatta pienentyneet, kun uusia markkinoita on löytynyt ulkomailta.

Isojen suunnitelmat eivät kosketa myöskään tamperelaista punkkiin erikoistunutta yhtiötä. Muutaman levyn vuodessa julkaiseva, pienen pieni Fire Inside Music elää laman keskellä ilman huolia myynnin pienenemisestä.

- Meidän asiakkaillamme on kyse alakulttuurista ja elämäntavasta. Levyjemme ostajat eivät halua kopioida levyjä vaan ostaa ne aitoina, toteaa Fire Inside Musicin toimitusjohtaja Jani Koskinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.