Mainos

Walesin prinsessan Dianan kuolinsyytutkimus alkoi

Kuolinsyytutkimus järjestetään, kun Britannian kansalainen kuolee epäselvissä olosuhteissa ulkomailla. Tutkimus kestänee puoli vuotta.

Lontoolaisen Harrods-tavaratalon omistaja Mohammed al-Fayed on toistanut väitteensä, jonka mukaan Windsorien kuningashuone murhautti hänen poikansa ja Walesin prinsessan Dianan. Pitkään odotettu kuolemansyytutkinta alkoi Lontoossa tänään.

- Olen taistellut kymmenen vuotta, al-Fayed sanoi saapuessaan oikeussaliin.

Tutkinta alkoi 11 henkilön valamiehistön valinnalla. Kuolemansyytutkimus aloitettiin jo kertaalleen tammikuussa 2004, mutta se keskeytettiin siksi aikaa kunnes asiaa käsittelevä poliisiraportti valmistuisi.

Viime vuonna Britanniassa valmistuneessa poliisiraportissa todetaan, että Diana ja hänen miesystävänsä kuolivat auto-onnettomuudessa pariisilaisessa alikulkutunnelissa elokuussa 1997. Ranskan poliisin selvityksen mukaan parin ranskalainen kuljettaja oli humalassa ja vauhti liian kova. Paparazzi-valokuvaajat seurasivat autoa, joka iskeytyi betonipylvääseen. Myös kuljettaja sai surmansa.

Kuolinsyytutkimus järjestetään, kun Britannian kansalainen kuolee epäselvissä olosuhteissa ulkomailla. Tutkimus kestänee puoli vuotta. Tuomioistuimen on määrä päättää, oliko kuolema onnettomuus.

Onnettomuuden tunnetuin kiistäjä on Dodin isä. Hän katsoo, että Windsorien kuningashuone halusi päästä eroon Dianasta, koska tämä näytti olevan vaarassa mennä naimisiin muslimin kanssa. Dodin isä syyttää, että Britannian turvallisuuspalvelu murhasi parin kuninkaallisen perheen käskystä.

Dianan pojat William ja Harry ovat vedonneet sen puolesta, että tutkimus olisi avoin ja rehellinen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.