Vyötärö esiin ja vatsalihakset näkyviin: Lisää nämä 10 raaka-ainetta ruokavalioosi!

Yksi ikuinen haave on saada näkyvät ja tiukat vatsalihakset, mutta niitä ei saa aikaiseksi pelkästään urheilemalla. On tärkeää lisätä ruokavalioon turvotusta vähentäviä, aineenvaihduntaa kiihdyttäviä ja runsaasti muun muassa proteiineja sisältäviä ainesosia.

Tiukkojen vatsalihasten saamista auttaa erityisesti kymmenen erinomaista raaka-ainetta. Jokainen ainesosa tehostaa tiettyjä toimintoja, joten niitä ei juuri kannata jättää välistä.

Mantelit

Monipuolisesti hyödynnettävissä olevat mantelit sisältävät runsaasti täyttäviä proteiineja, kuituja sekä E-vitamiinia, joka on hyvä antioksidantti. Manteleissa on myös runsaasti mineraaleja, jotka edistävät lihaskasvua. Ne myös estävät rasvojen ja sokereiden kiinnittymistä kehoon. Manteleita kannattaa syödä päivittäin noin 30 grammaa.

Kananmunat

Kananmunat ovat yksi parhaimmista proteiininlähteistä. Ne sisältävät aminohappoja, jotka rakentavat lihasmassaa. Kananmuna pitää myös nälän loitolla pidemmän aikaa, joten kädet pysyvät kaukana keksipurkeista.

Soijapavut

Soijapavut sisältävät huikean määrän proteiineja, kuitua ja antioksidantteja. Soijaa voi käyttää monella tavalla, joten siihen ei nopeasti kyllästy. Journal of the American College od Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ylipainoiset henkilöt, jotka joivat soijamaidosta valmistettuja ateriankorvikkeita laihtuivat enemmän kuin henkilöt, jotka joivat tavallisia maitovalmisteisia dieettijuomia.

Omena

Vuonna 2001 teetetyssä tutkimuksessa henkilöillä oli muuten täysin samanlainen ruokavalio, mutta toiset söivät päivän aikana joko 2 omenaa tai pari kaurakeksiä. Omenoita syöneet ihmiset laihtuivat kaurakeksejä syöneitä enemmän. Omenan sisältämät ainesosat puhdistavat keuhkoja ja vähentävät kolesterolin negatiivisia vaikutuksia.

Marjat

Useimmat marjat ovat runsaskuituisia, joten niitä kannattaa hyödyntää ruokavaliossa, jos kaipaa näyttäviä vatsalihaksia. Eksperttien mukaan, mitä enemmän kuituja syö, sitä vähemmän keho kiinnittää itseensä muista raaka-aineista kertyviä kilokaloreita. Marjoissa on runsaasti myös antioksidantteja.

– Antioksidantit piristävät verenkiertoa, jonka ansiosta lihakset supistuvat tehokkaammin, Fitness-lehden lääkäri Katz kommentoi.

Vihreät vihannekset

Vihreiden vihannesten sisältämä karotenoidi ei pienennä vyötärön mittaa sinällään, mutta on erinomainen ja vähän kilokaloreita sisältävä lisä ruokavalioon. Noin 2,5 dl pinaattia sisältää vain 40 kilokaloria, mutta tyydyttää päivän suositellun kuitumäärän jo 20 prosenttisesti. Useat vihannekset sisältävät myös kalsiumia, joka antaa virtaa treenaukseen.

Jogurtti

International Journal of Obesity -lehden artikkelin mukaan ihmiset laihtuvat enemmän, jos syövät jogurttia kun muita samankaltaisia tuotteita. Probiootteja sisältävä jogurtti pitää ruuansulatuskanavat terveinä ja samalla vähentävät ummetusta ja turvotuksen tunnetta. Näin ollen vatsa näyttää hoikalta ja pystyt esittelemään upeita vatsalihaksiasi rannalla ilman huolen häivää.

Kasviskeitto

Kasviskeitot ovat terveellisiä ja antavat runsaasti ravinteita kevyessä muodossa. Kasviskeiton ohella tulee myös syötyä runsaasti kehoa ravitsevia vihanneksia. Olo tuntuu ja näyttää keveältä, jos syö runsaasti kasviskeittoja.

Lohi

Lohi, tonnikala ja makrilli ovat kaloja, joissa on runsaasti omega-3-rasvahappoja. Kyseiset rasvahapot ovat keholle tärkeitä ja edistävät muun muassa rasvanpolttoa sekä aineenvaihduntaa. Australialaisen tutkimuksen mukaan kalaruokien syöminen hillitsee ruokahimoja. Ne ovat myös hyvä proteiininlähde.

Kvinoa

Kvinoa on eteläamerikkalainen ruokakasvi, jota voi hyödyntää samalla tavalla kuin viljoja. Kvinoaa verrataa usein esimerkiksi coucousiin, mutta se sisältää enemmän proteiineja ja sisältää myös runsaasti välttämättömiä aminohappoja, ravintokuitua, fosforia, rautaa ja magnesiumia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat