Mainos

Vuotivatko yrityksen asiakastiedot? - EU-direktiivi on kiristämässä tietoturvalakia

Suomalaisyritysten on suhtauduttava tietovuotoihin jatkossa entistä tarkemmin. Näin tapahtuu, mikäli pohdinnassa oleva EU-direktiivi astuu voimaan.

Yritysten olisi jatkossa ilmoitettava asiakastietoihin kohdistuneista tietovuodoista suoraan kuluttajille sekä lainvalvontaviranomaisille. Nykyään vain teleoperaattorit on velvoitettu ilmoittamaan asiakkailleen yhtiön asiakastietoihin kohdistuneista tietoturvaloukkauksista.

Euroopan komissio aikoo ehdottaa Euroopan laajuista uudistusta ensi vuoden tammikuussa. Sen jälkeen ehdotus tulisi kansallisesti voimaan 18 kuukauden sisällä.

– Itse kannatan ehdottomasti uudistusta. Kun yritys joutuu kerran ilmoittamaan asiakkailleen tietovuodosta, se ei ole hyvää mainosta yhtiölle. Silloin yhtiöllä on varmasti jonkinlaista halua ja innokkuutta laittaa asiat kuntoon, tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio kertoo MTV3 Uutisille.

Aarnion mukaan yritysten ilmoitusvelvollisuus parantaisi asiakkaiden oikeuksia.

– Tällöin henkilö pystyy varautumaan ikäviä yllätyksiä vastaan. Yrityksen johdon vastuulla on huolehtia, että järjestelmät ovat turvallisia.

Netin tietoturva nousi ajankohtaiseksi kysymykseksi Suomen suurimman tietovuodon myötä viikonloppuna. Yli 16 000 suomalaisen henkilötiedot vuoti nettiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.