Mainos

Vuosituhannen vaihteen tietokonepulmista miljardien lasku

Vuosituhannen vaihteeseen ajoittuvien tietokonehäiriöiden eli ns. Y2K-ongelman arvioidaan maksavan Suomessa noin 10 miljardia markkaa. Maailmanlaajuisesti kustannukset kohoavat 600 miljardiin dollariin eli n. 3300 miljardiin markkaan.

Åbo Akademin seminaarissa selviteltiin tänään erikoisesti Y2K-ongelman vaikutuksia teollisuuteen. Johtaja Martti Nuikka Siemens Oy:stä kertoi, että teollisuus ei ole ottanut vakavasti vuosituhannen vaihteen tietokoneongelmaa. -Näyttäisi siltä, että vain yksi yritys neljästä selviää ongelmitta, arvioi Nuikka.

Åbo Akademin professori Christer Carlsson lohdutti pieniä ja keskisuuria yrityksiä muistuttamalla, että Y2K-ongelma on jo tunnistettu mm. Windows-pohjaisissa ohjelmissa. -Yrittäjä saa Microsoftin kotisivulta ohjeet tehdäkseen sitten itse tarvittavat korjaukset ohjelmiinsa.

Tekmanni Oy:n johtaja Timo Karppinen arvioi, että nimenomaan kiinteistöjen omistajat eivät ole toistaiseksi tiedostaneet odotettavissa olevia riskejä. Hän ennusti, että vuodenvaihteen jälkeen moni joutuu juridisen ongelman eteen. -Kuka maksaa? Kuka vastaa sattuneista vahingoista?
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.