Mainos

Vuosaaren päiväkotilapsille löydettiin väliaikainen hoitopaikka

Helsingissä Vuosaaressa Kolibri- ja Pikku-Kolibri-päiväkotien noin sadalle lapselle on löytynyt väliaikaiset hoitopaikat, kertoo Helsingin kaupungin sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen.

STT:n tietojen mukaan siirron taustalla on näitä yksityisiä päiväkoteja ylläpitävän yrityksen johtoportaaseen liittyvä hyväksikäyttöepäily.

Päiväkotilapset siirretään maanantaina kaupungin viimeviikkoisen suunnitelman mukaan Vuosaari-Östersundomin päivähoitoalueelle.

Voutilaisen mukaan joitakin kymmeniä lapsia joudutaan kuljettamaan päivähoitoon bussi- tai taksikyydein.

– Reitti kulkee siten, että vanhempien on helppo viedä lapsi jonkin lähellä olevan päiväkodin pihaan. Siitä lähtee sitten useita vuoroja, Voutilainen sanoi.

Kolibrin- ja Pikku-Kolibrin työntekijöille tarjottiin mahdollisuutta siirtyä kaupungin palvelukseen. Voutilaisella on käsitys, että kaikki työntekijät myös tarttuivat tilaisuuteen.

Voutilainen arvioi, että lapset ovat ainakin ensi viikon tai mahdollisesti paljon pidempään Vuosaari-Östersundomin päivähoitoalueella. Tavoitteena kuitenkin on, että kaupunki voisi asettua päiväkodin vanhoihin tiloihin vuokralle ja hoitaa lapsia tutuissa tiloissa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.