Vuoden urheilija selitti räväkkää blogiaan - "se on ironiaa"

Vuoden urheilijaksi 2010 maanantaina valittu suunnistaja Minna Kauppi kirjoitti viime perjantaina omille nettisivuilleen räväkän blogin, jossa hän lyttäsi suomalaisurheilijoiden saavutukset viime vuonna.

- Viime vuosihan on suomalaisurheilun kannalta täysin surkea. Vankkuuverista hopiaa tuli vaan Peetulle ja sekin laji oli väärä, kun eihän sellasten pikkuhyppyjen tekoon tartte edes reenata. Hiihtäjät meni jossain suossa, Leijonat kadotti harjansa ja Poutalakin liukasteli. Kunnon mitskuja saatiin vaan jostain jämälajeista, joissa kellekään ei edes makseta miljoonien tilipusseja. On siinä toimittajan hyvä nyhjästä vuoden urheilija ihan tyhjästä, Kauppi latasi blogissaan.

Kauppi ei etukäteen uskonut omaan voittoonsa urheilutoimittajien suorittamassa äänestyksessä.

- Toimittajat on taas vetänyt vuoden urheilijan hatustaan ja arpaonni ei luultavasti tälläkään kertaa osu meikäläisen kohdalle, kun jostain syystä niitä lipukkeita annetaan paljon vähemmän tälläsille suunnistajille. Tänä vuonna muissa lajeissa porukka kuitenkin ryssi sen verran pahasti, että jopa köykäsellä MM-kultsilla saattaa ratsastaa parrasvaloissa, Kauppi ennakoi blogissaan.

Suomen urheilugaalassa Kauppi selitti kirjoituksensa tarkoitusperiä.

- Kirjoitin blogin ironisoiden kaikkea, mitä tässä on keskusteltu ylipäätään koko gaalan ja urheiluvuoden yhteydessä. Kaikkihan ovat jaksaneet toitottaa, kuinka surkea urheiluvuosi oli. Minä lähdin vähän leikittelemään sillä ajatuksella. Olen silti sitä mieltä, että tämä gaala on hieno ja Vuoden urheilija on aina tittelinsä ansainnut, mutta sitä minä en sano, etteikö sitä olisi ansainnut joku muukin kuin Vuoden urheilijaksi valittu, Kauppi selvensi.

- Vähän mietin, meneekö se rajan yli vai ei. Aloin kirjoittaa tekstiä tästä tulossa olevasta gaalasta, mutta se oli niin tavallista lässynlässyä, että ajattelin vaihtaa täysin sävyä. Tämä on mielestäni hieno gaala. Minä tarkoitin enemmänkin sitä keskustelua, joka on tässä ympärillä, kuinka esimerkiksi lumilautailijoista sanotaan, etteivät he ole urheilijoita. Oikeasti se, mitä he laudoillansa hommaavat, vaatii ihan älyttömästi taitoa, Kauppi korosti.

Lue myös:

    Uusimmat