Mainos

Vuoden kuluttajateko -palkinto kuluttajaneuvojille

Kuluttajaliitto on antanut Vuoden kuluttajateko -tunnustuspalkinnon maamme kunnallisille kuluttajaneuvojille. Liiton mukaan maksuton kunnallinen kuluttajaneuvonta on tasa-arvoisuuden ja oikeusturvan tunnusmerkki. Yhteiskunnan järjestämä kuluttajaneuvonta takaa myös alueellisen tasa-arvon, muistutetaan palkinnon perusteluissa.

Kuluttajaliiton mielestä poliittisten päättäjien tulisi vihdoin antaa neuvontatyölle sille kuuluva arvostus ja sitoutua neuvonnan kehittämiseen. Kuluttajansuojalain voimaantulosta tulee tänään kuluneeksi 20 vuotta. Tuolloin Suomen virkamieskuntaa vahvistettiin kunnallisilla kuluttajaneuvojilla ja kuluttaja-asiamiehen toimistolla. Kuluttajan avuksi perustettiin myös kuluttajavalituslautakunta.

Kauppa- ja teollisuusministeriön mukaan kuluttajansuojaorganisaatio on 20 vuodessa vahvistanut merkittävästi kuluttajan asemaa markkinoiden tasapuolisena osapuolena. Kunnallisiin kuluttajaneuvojiin otetaan vuosittain yhteyttä noin 100 000 kertaa. Kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi tuli viime vuonna kolmisen tuhatta riitatapausta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.