VR saattaa siirtää pääkonttorinsa Pasilaan

VR suunnittelee siirtävänsä pääkonttorinsa Helsingin päärautatieasemalta Pasilaan, VR-konsernin toimitusjohtaja Mikael Aro kertoi tiedotustilaisuudessa.

Osa rautatieaseman tiloista saatetaan myydä ulkopuoliselle sijoittajalle. Asia on kuitenkin vasta selvitysvaiheessa, eikä päätöksiä ole vielä tehty. VR saattaa myös jäädä rakennuksen omistajaksi.

Uusi pääkonttori rakennettaisiin todennäköisesti Pohjois-Pasilaan, Pasilan ja Ilmalan asemien läheisyyteen.

Hanke toteutuisi yhdessä kiinteistösijoittajan kanssa, ja VR toimisi tiloissa vuokralaisena. Uusiin tiloihin voitaisiin muuttaa aikaisintaan 2017.

Aro perustelee hanketta tarpeella parantaa kiinteistöomaisuudesta saatavaa tuottoa.

- VR:llä on meneillään historiallisen suuret kalustoinvestoinnit, kun ostamme parin miljardin edestä uusia vetureita ja junavaunuja. Näiden investointien rahoittamiseksi meidän on tehtävä kaikki voitava, sillä ei voi olettaa, että omistaja eli valtio rahoittaisi niitä, Aro sanoi.

Päärautatieaseman tiloissa työskentelee nyt yli 600 VR:n työntekijää. Tilojen uutta käyttöä varten tehtäviä muutoksia suunnitellaan VR:n mukaan yhdessä Museoviraston ja Helsingin kaupungin kanssa eivätkä ne edellytä merkittäviä muutoksia asemarakennuksen ulkomuotoon.

 

Lue myös:

    Uusimmat