Laskee stressiä ja parantaa unta: Orgasmilla lukuisia hyviä vaikutuksia – mutta miksi nainen saattaa teeskennellä?

8:10

Miksi naiset teeskentelevät orgasmeja? Entä miksi naisen orgasmi on niin iso juttu? Asiasta keskusteltiin keskiviikon Huomenta Suomessa.

Erityistason seksuaaliterapeutti ja Puhu Muru -bloggari Marja Kihlström käsittelee naisen orgasmia tuoreessa Iso O – matkaopas huipulle -kirjassaan.  Kirjaa varten lukuisia naisia orgasmeista haastatellut Kihlström vieraili keskustelemassa aiheesta keskiviikon Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Miksi naiset esimerkiksi teeskentelevät saaneensa orgasmin? Tätä tivasi Kihlströmiltä juontaja Ivan Puopolo, joka myös huomautti, että "tämä on käsittämätön asia, sillä nainen ei hyödy siitä mitään."

– Siihen on erilaisia syitä tietenkin. Yksi syy on se oma epävarmuus ja ne suorituspaineet, ajatellaan, että "mun pitäis saada". Se oletus on niin kova orgasmiin, että jottei tuota toiselle pettymystä ja jotta täyttää sen naisen aseman tai roolin, niin mieluummin huijaa, seksuaaliterapeutti selittää.

Marja Kihlström vieraana Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa torstaina 12.4 MTV3-kanavalla.

– Näissä orgasmitarinoissa tuli myös esille se, että naiset kertoivat halunneensa, että mies lopettaa sen, mitä tekee. On niin innokas ja kestävä tyyppi, että se vaan yrittää ja yrittää ja yrittää, Kihlström kuvailee mahdollista tilannetta.

Kihlströmin mukaan edellä mainituissa tilanteissa mies voi itse kokea naisen orgasmin niin tärkeäksi, ettei halua luovuttaa ennen kuin nainen pääsee huipulle, kun taas nainen on voinut tulla itse jo päätelmään, ettei orgasmia ole ainakaan tänään tulossa.

"Pitkän iän salaisuus"

Mutta miksi orgasmi on niin tärkeä asia?

– Paljon tärkeitä asioita. Jos ajattelee hyvinvoinnin kannalta, niin sehän on terveyskysymys: laskee stressiä, parantaa unta... Parisuhteessa se luo yhteenkuuluvuutta, tulee oksitosiinihormonia. Se luo naiselle usein sellaisen hyvänolontunteen, mitä ei välttämättä muilla tavoin saa.

– Naiset kertoivat, että se on paras särkylääke, se auttaa reumaan, se on pitkän iän salaisuus.

Miten äitiys muuttaa naista ja naisen orgasmeja? Miksi ajatellaan, että seksi loppuu, kun mies saa orgasmin? Voiko olla hyvää seksiä ilman orgasmia? Tuleeko orgasmista puhuttaessa suorituspaineita parisuhteessa? Katso ylläolevalta videolta Kihlströmin haastattelu kokonaisuudessaan!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja