Voiko lohen, lippalakit ja lelut pestä astianpesukoneessa?

Voisiko astianpesukoneessa hyödyntää myös muilla tavoin, kuin pelkkien astioiden pesuun? Amerikkalaissivusto Realsimple.com jakaa kasan kahjoja niksejä, joihin Koti-osio kehottaa suhtautumaan varauksella. Sivuston mukaan pesukoneessa voi jopa valmistaa lohta.

Amerikkalaissivusto Realsimple.comin mukaan astianpesukoneessa voi pestä kaikenlaista aina kumisaappaista legoihin ja muihin esineisiin, ja kaiken kukkuraksi valmistaa illalliseksi lohta koneen avulla.

Koti-osio kuitenkin kehottaa lukijoitaan pesemään koneessa vain siihen tarkoitettuja esineitä, sillä esimerkiksi irtoavat osat ja lika saattavat pahimmillaan rikkoa koneen. Usein käsin peseminen on myös nopeampaa, ekologisempaa ja tehokkaampaa.

Amerikkalaisten vinkit astianpesukoneen hyötykäyttöön:

 • Lippalakki vääntyy ja menee huonoksi pesukoneessa. Astianpesukoneessa se pitää muotonsa.
 • Myös muoviset kammat ja harjat voi laittaa pesukoneeseen.
 • Puutarhavälineet peseytyvät myös koneessa. Valitettavasti niistä irtoava multa voi olla vaarallista, jos sitä tarttuu koneeseen.
 • Perunat peseytyvät pelkän huuhtelun avulla. Toisaalta niistä irtoava kuori ja sakka saattavat rikkoa koneen.
 • Jääkiekkovarusteet, kuten polvi- ja hammassuojat peseytyvät koneessa myös.
 • Pienet lelut, kuten legot ja täysin muoviset nuket puhdistuvat koneen avulla. Ne on kuitenkin laitettava esimerkiksi siivilän tai muun astian sisään, jotta ne eivät lentele ympäri konetta ja aiheuta suurta laskua. Leluja voi myös liottaa ämpärissä, jossa on astianpesuainetta ja huuhdella sen jälkeen vedellä.
 • Sivuston mukaan myös lohta voi kokata astianpesukoneen avulla. Eri asia onkin sitten, kuka sitä haluaa syödä ja miksi tavallinen uuni ei kelpaa.

(MTV3)

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja