Heitätkö leivinpaperin roskiin ensimmäisen käytön jälkeen? Ei kannattaisi!
Moni tekee käytetyn leivinpaperin hävittämisessä mahdollisen virheen heittäessään biojätteeseen kelpaavan ja sinne paikkakunnan jätehuollossa sallitun arkin sekajätteeseen, mutta virhe piilee myös siinä, jos leivinpaperin heittää pois jo ensimmäisen käytön jälkeen. Käytetyn arkin voi toisinaan nimittäin myös hyödyntää, muistuttaa keittiötuotteistaan tunnettu Fredman tiedotteessaan.
Käytetyn leivinpaperiarkin voi usein käyttää uudelleen, jos se ei ole likaantunut ruoanvalmistuksessa. Leivinpaperi ei ole herkkä syttymään tuleen toisellakaan käyttökerralla, kun vain siis muistaa tarkistaa, ettei siihen ole jäänyt ruoantähteitä tai rasvaa.
– Vaarallista sen sijaan on, jos leivinpaperi pursuaa uunipellin yli ja osuu kuuman uunin seinämiin. Kuuma seinä tai vastus voi sytyttää paperin liekkeihin, muistuttaa Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen tiedotteessa.
Lue aina käyttämäsi leivinpaperin käyttöohjeet pakkauksesta.
Lue myös: Säilytätkö sinäkin tuorekelmua keittiön laatikossa? Ei ehkä kannattaisi – testaa tämä niksi!
Missä lämpötilassa leivinpaperia voi käyttää?
Parkkinen kehottaa olemaan myös tarkkana siitä, millaisessa lämpötilassa leivinpaperia käyttää.
