Keittiön laatikon sijaan tuorekelmurullaa kannattaakin säilyttää hieman erikoisemmassa paikassa, vinkkaa Today.com.
Tuorekelmun kanssa puuhailu on oma taiteenlajinsa. Herkästi tarttuva kelmu kun tuntuu usein tarttuvan toivotun ruoka-astian sijaan itseensä ja käyttäjän sormiin. Lopputulos on herkästi vain ruttuinen kasa kelmua ja ruoka ilman suojaa.
Joissain kelmurasioissa on sahalaitainen reuna, joka auttaa sen repimisessä, mutta pulmaan on toinenkin ratkaisu.
LUE MYÖS: Tiesitkö? Kelmua voi käyttää myös näin – 12 kätevää niksiä
Pistä pakastimeen
Muovikelmurullaa kannattaa nimittäin säilyttää pakastimessa, sillä kylmyys tekee kelmusta helpommin hallittavampaa.
Kylmä lämpötila muuttaa muovin molekyylirakennetta, poistaa staattisuutta ja tarrautuvuutta, Today-sivusto kertoo. Ja vaikutus on vain väliaikainen. Ehdit hyvin repäistä rullasta halutun kokoisen palan ja kääriä sen ruoka-astian ympärille. Kun muovi lämpenee taas, se muuttuu tarrautuvaiseksi itsekseen.

