Säilytätkö sinäkin tuorekelmua keittiön laatikossa? Ei ehkä kannattaisi – testaa tämä niksi!

Keittiön laatikon sijaan tuorekelmurullaa kannattaakin säilyttää hieman erikoisemmassa paikassa, vinkkaa Today.com.

Tuorekelmun kanssa puuhailu on oma taiteenlajinsa. Herkästi tarttuva kelmu kun tuntuu usein tarttuvan toivotun ruoka-astian sijaan itseensä ja käyttäjän sormiin. Lopputulos on herkästi vain ruttuinen kasa kelmua ja ruoka ilman suojaa.

Joissain kelmurasioissa on sahalaitainen reuna, joka auttaa sen repimisessä, mutta pulmaan on toinenkin ratkaisu.

Pistä pakastimeen

Muovikelmurullaa kannattaa nimittäin säilyttää pakastimessa, sillä kylmyys tekee kelmusta helpommin hallittavampaa.

Kylmä lämpötila muuttaa muovin molekyylirakennetta, poistaa staattisuutta ja tarrautuvuutta, Today-sivusto kertoo. Ja vaikutus on vain väliaikainen. Ehdit hyvin repäistä rullasta halutun kokoisen palan ja kääriä sen ruoka-astian ympärille. Kun muovi lämpenee taas, se muuttuu tarrautuvaiseksi itsekseen.

The Good Houskeeping Instituten  Carolyn Forte testasi niksiä ja totesi sen toimivaksi.

– Muovikelmu oli paljon helpompi avata ja käyttää. Se ei tarraudu itseensä, kun se on kylmä, mutta toimii silti aterian suojaamiseen. Kun se lämpenee, se palaa tahmeaksi, mutta on ehdottomasti helpompi käsitellä kylmänä.

Myös 30-vuotias, Idahossa asuva Mallory Frank kertoi Today-sivustolle säilyttäneensä kelmurullaa pakastimessaan jo viimeisten kuuden vuoden ajan. Niksin hän kertoo kuulleensa äidiltään.

Myös MTV Lifestyle huomasi niksin toimivan. Kylmän muovikelmun leikkaaminen esimerkiksi saksilla on huomattavasti helpompaa.

Videolla yksi tapa käyttää tuorekelmua.


Lue myös:

    Uusimmat