Voiko leggingsejä käyttää töissä housuina? Olga päätti selvittää asian ja puki ne ylleen

0:55
Kun astut suihkuun, joudut odottamaan, että hiuksesi kastuvat... Nämä ongelmat ymmärtää vain ihminen, jolla on paksut hiukset!

Olga meni töihin leggingsit yllään ja tunsi olonsa ihanaksi. Kokemuksen innostamana hän päätti selvittää, mitä rentojen leggingsien käyttämisestä bisnesmaailmassa ajatellaan.

Eräänä kiireisenä päivänä Olga Khazan meni töihin leggingseissä. Olgan mukaan tunne oli suorastaan "maaginen".

– Koin olevani vapaampi, kuin olisin tanssinut velvollisuuksieni läpi sen sijaan, että olisin raahautunut niiden läpi polyesteriin ja villaan kietoutuneena, Olga kirjoittaa The Atlantic -sivustolla.

Olgan mukaan hänen toimistollaan kaikki pukeutuvat "hyvin".

– Leggingsit eivät ole osa tätä maailmaa. Itse asiassa, kun kerroin kollegoilleni, että kirjoitan artikkelia tästä, moni tuli työpisteeseeni perinteisissä asuissaan ja kertoi valituksensa. "Sukkahousut eivät ole housut", ihmiset sanoivat, Olga sanoo.

Olgan mukaan näkemys on yleinen. Hän uskoo kuitenkin itse, että "sukkahousut", siis leggingsit, ovat housuja parempi vaihtoehto.

– Työn tekeminen leggingseissä on noin 400 kertaa mukavampaa kuin kirjaimellisesti missä tahansa muussa vaatteessa. Istun ainakin kymmenen tuntia joka päivä. Niin pitkä istuminen ei ole tavallisissa housuissa mukavaa, Olga kuvailee.

"Ohut spandex-kerros takapuolesi ja neuvotteluhuoneen tuolin välissä"

Olga alkoi pohtia, onko leggingsien käyttäminen toimistotöissä "sopivaa". Voisiko sitä tehdä joka päivä?

– Enkä tarkoita leggingsejä, jotka on tehty näyttämään puvunhousuilta. Tarkoitan niitä leggingsejä, joita käytetään joogassa tai krapulassa sohvalla. Tarkoitan vain ohutta spandex-kerrosta takapuolesi ja neuvotteluhuoneen tuolin välissä, Olga sanoo.

Olgan työpaikan säännöissä ei mainittu mitään leggingseistä.

Työpaikoilla naisia saatetaan kuitenkin "vahtia" edelleen konservatiiviseen tyyliin: 1930-luvulla ongelmaksi koettiin hihattomat paidat, 1970-luvulla valitettiin liian läpinäkyvistä yläosista.

"Naiset pelkäsivät, että leggingsit saavat heidät näyttämään epäammattimaisilta"

Henkilöresursseihin erikostuneen yrityksen nettilomakekyselyssä 90 prosenttia 9 000 vastaajasta kertoi, että leggingsien käyttäminen heidän työpaikallaan on pukukoodin vastaista. Olga kysyi samaa naisilta sosiaalisen mediansa kautta ja sai noin 50 vastausta.

– Naiset pelkäsivät, että leggingsit saavat heidät näyttämään epäammattimaisilta tai liian seksikkäiltä. Yksi 22-vuotias, joka työnsä suojaamisen vuoksi haluaa pysyä anonyyminä, kertoi pomonsa sanoneen, että leggingsit tekevät hänestä "nuoren" näköisen. Toiselle naiselle oli sanottu, että hän näyttää "kotoisalta", Olga kuvailee.

– Ehkä tämän vuoksi ihmiset sanoivat, että toimisto-leggingsien pitäisi olla konservatiivisia: läpinäkymättömiä ja tummia. Osa laittoi hiuksensa ja meikkinsä huolellisemmin leggings-päivänä kompensoidakseen tilannetta.

Eräs johtoasemassa työskentelevä nainen kertoi, että pelkäsi leggingsien käyttämisen vähentävän arvovaltaansa, mutta henkilökuntansa leggingseihin hän ei puuttunut.

"Antakaa meille edes venyvät housut"

Olga huomauttaa, että nykymaailmassa monet housut itse asiassa muistuttavat leggingsejä jo häiritsevän paljon. Sen vuoksi muut eivät välttämättä edes ymmärrä, että työtoverilla on yllään rennot housut.

– Leggingsit tuntuvat siltä, että työtä tekevien naisten suojelupyhimykset antoivat meille ihanan kylkiäisen, Olga anoo.

– Naisten täytyy jo sietää palkkakuilua, sukupuolistereotypioita persoonansa suhteen ja odotuksia siitä, että meidän tulee levitellä kasvoillemme monenlaisia puutereita joka aamu. Antakaa meille edes venyvät housut, jotka yllä kestää kaikki tämä.

Hän tosin myöntää, että leggingsit eivät välttämättä pian ole ongelma edes niitä vihaaville – rennot "leggarit" saattavat kadota kaupoista, kun seuraava muotivillitys valtaa alaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja