Äiti kertoi häpeävänsä tyttöjä, jotka käyttävät leggingsejä ja "häiritsevät" hänen poikiaan: "Mietin, miksei kenestäkään ole outoa, että..."

Maryann White toivoi kirjeessään, että nuoret naiset lakkaisivat "häiritsemästä" miehiä pukeutumisellaan. Maryann on näkemystensä kanssa yksin: moni huomauttaa, etteivät poikien "harhailevat katseet" ole tyttöjen ongelma.

Maryann White kirjoitti avoimen kirjeen The Observer -sivustolle. Nainen kertoo toivoneensa, että "muoti muuttuisi", jotta hänen ei tarvitsisi kirjoittaa tekstiään.

Toisin kuitenkin kävi.

– Olen vain katolinen äiti, jolla on neljä poikaa ja ongelma, jonka vain tytöt voivat ratkaista: leggingsit, Maryann kirjoittaa.

Näki kirkossa "kivuliaasti" pukeutuneita nuoria

Naisen mukaan leggingsien suosio hämmentää häntä, koska ne "eivät anna mitään anteeksi".

Maryann kertoo kyseisen housumallin "tunkeutuneen kivuliaasti" näköpiiriinsä kirkossa, missä hänen edessään olevat nuoret naiset käyttivät leggingsejä.

– Jotkut heistä todella näyttivät siltä, että leggingsit on maalattu heidän ihoonsa, Maryann suomii.

"Ajattelin kaikkia miehiä, jotka eivät voineet olla näkemättä heidän takapuoliaan..."

Maryannin mukaan esimerkiksi elokuvien "beibet" tekevät poikien kasvattamisesta vaikeaa, koska "naisia pitäisi aivan ensin ajatella ihmisinä, ja kaikkia ihmisiä pitäisi kohdella kunnioittavasti". Leggingsien käyttäjille hän kuitenkin sanoo suorat sanat.

– Mietin, miksei kenestäkään ole outoa, että muotiteollisuus on saanut naiset vapaaehtoisesti paljastamaan alapäänsä näin. Häpesin näiden nuorten naisten puolesta messussa. Ajattelin kaikkia miehiä ympärilläni ja takanamme, jotka eivät voineet olla näkemättä heidän takapuoliaan.

"Voisitteko ajatella poikien äitejä seuraavan kerran..."

Maryannin mukaan ihmiskeho on "kaunis asia", mutta kukaan ei "kunnioituksesta muita kohtaan" kävele ympäriinsä alastomana, vaikka se olisi vielä rennompaa kuin leggingsien käyttäminen.

Maryann kertoo kirjoittaneensa kirjeensä niiden miesparkojen puolesta, jotka eivät voi muuta kuin tuijottaa tai yrittää vältellä leggingsien peittämiä takapuolia.

– Voisitteko ajatella poikien äitejä seuraavan kerran, kun menette shoppailemaan, ja valita yllenne farkut?

Poikien "harhailevat silmät" eivät ole tyttöjen ongelma

Maryann on näkemystensä kanssa yksin: moni huomauttaa, etteivät poikien "harhailevat katseet" ole tyttöjen ongelma, ja Maryann haukkuu kirjeessään aivan väärää puuta.

– Kolmen pojan äitinä haluaisin käyttää leggingsejäni kuristaakseni tämän naurettavan äidin, Tiffany suomii Facebookissa.

– Juuri tulleen tiedon mukaan naisilla on jalat ja peppu, Jenn vitsailee.

– Hän on vain katolinen poikien äiti, joka kieltäytyy opettamasta pojilleen, ettei jokaista näköpiiriin tulevaa naista tule seksualisoida ja tehdä heistä objekteja. Hän opettaa pojilleen, että he ovat heikkoja eivätkä kontrolloi itseään, Julie toteaa.

– Olen katolinen äiti, joka käyttää leggingsejä, jolla on tytär, joka käyttää leggingsejä ja jolla on poika, joka on opetettu kunnioittamaan ketä tahansa ihmistä, joka päättää käyttää leggingsejä! Luulisin, että vie vähemmän energiaa kasvattaa lapset oikein sen sijaan, että istuu ja tuomitsee muita, Dottie sanoo.

"Pojillesi pitää opettaa naisen arvo"

Osa kommentoijista huomauttaa, että äidin kannattaisi ennemmin hävetä katolisen kirkon hyväksikäyttöskandaaleja.

– Ei sinun poikiasi tarvitse suojella. Pojillesi pitää opettaa naisen arvo sekä naisen oikeus pukeutua aivan miten hän haluaa ilman pelkoa, Raychelle kirjoittaa.

Leggings Pride Dayn osallistuja. Jos kuva ei näy, katso se täällä.  

Päivän sisällä kirjeestä opiskelijaryhmä järjesti Leggings Pride Dayn, siis leggingsylpeyden päivän. Päivän ideana oli jakaa sosiaaliseen mediaan kuvia itsestään leggingseissä.

– Haluamme muistuttaa ihmisiä siitä, että leggingsit ovat todellakin ok ja saat pukea kehosi miten tahansa haluatkaan, protestia organisoimassa ollut Anne Jarrett kertoi Today-sivustolle.

Lehti sai useita vastakirjeitä

Leggings Pride Dayn osallistujan jakama kuva Mötley Crü​​​​​​​e -elokuvasta, jossa bändilläkin on leggingsit. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

The Observer sai useita kirjeitä, joissa Maryannin sanomaa kritisoitiin.

– Vaikka Whiten kommentit oli luultavasti tarkoitettu harmittomiksi, ne ovat osa ja osaltaan edistävät narratiivia siitä, että naisten täytyy pukeutua niin, etteivät he häiritse miestovereitaan, mikä vain edistää naisten kehojen seksualisointia ja siitä seuraavaa alistamista, opiskelija Conrad Palor kirjoitti omassa kirjeessään.

Lähteet: Facebook.com, Twitter, The ObserverToday.com

Lue myös:

    Uusimmat