Amerikkalaiskoulussa kiistellään leggingseistä – tyttö passitettiin niiden takia kotiin kahdesti

Wisconsinin Kenoshan koulupiirissä sallittiin viime vuonna leggingsien ja olkaimelliset toppien käyttö, kun joukko oppilaita ja vanhempia oli kommentoinut niiden kiellon olevan seksistinen. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että osa opettajista edelleen noudattaisi kieltoa.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, miten osaat valita laadukkaat farkut.

Yhdysvaltain Wisconsinissa Kenoshan koulupiirissä kiisteltiin viime vuonna siitä, saavatko koululaiset pitää leggingsejä vai eivät, uutisoi muun muassa BBC.

Tuolloin koulun käytännöt kielsivät tyköistuvat leggingsit ja olkaimettomat topit.

American Civil Liberties Union -kansalaisjärjestö (ACLU) sekä ryhmä oppilaita ja heidän vanhempiaan piti kieltoa seksistisenä.

Vastustajien mukaan seksismiä

Kiellon vastustajien mukaan pojille sallittiin vastaavanlainen urheilullinen vaatetus, collegehousut ja urheilushortsit.

Eräs oppilas kommentoi TMJ4 News -sivustolle aiemmin tänä vuonna:

– Kyse ei ole mukavuudesta tai siitä, että pukeutuminen ei olisi tarpeeksi muodollista. Kyse on muotoon sopimisesta ja kehosta, eikä se ole tyttöjä kohtaan reilua. Se on seksististä.

Valitus tuotti tulosta

Valitusten jälkeen Kenoshan koulupiiri salli leggingsien käytön koulussa maaliskuusta lähtien. Viisi vuotta voimassa ollut kielto siis kumottiin.

Pukukoodin mukaan sallittuja ovat vyötärökorkuiset leggingsit ja joogahousut.

Myös olkaimelliset topit sallitaan, kunhan olkain on ainakin 2,5 senttiä leveä.

Osa opettajista ei noudata käytäntöä

Nyt ACLU-järjestö kuitenkin väittää, että kielto olisi käytännössä edelleen voimassa.

ACLU:n Wisconsinin asianajaja Asma Kadri Keeler kertoi paikalliselle medialle, että osa henkilökunnasta toimii edelleen vanhan käytännön mukaisesti.

Ilmeisesti tästä johtuen yksi tyttö lähetettiin kesän aikana koulusta kahdesti kotiin, koska hänellä oli ollut yllään leggingsit.

Paitsi opetuksesta vain pukeutumisen takia

Keelerin mukaan leggingsit ja paljaat olkapäät kieltävän käytännön aikana jotkut tytöt jäivät paitsi kokonaisista koulupäivistä vain pukeutumisensa takia.

– Voimme keskustella vaatteista ja säädyllisyydestä, mutta isommassa mittakaavassa on kyse siitä, että tyttöjä lähetetään kotiin tunnilta ja pois opetuksen ääreltä tavalla, joka ei koske poikia, Keeler kertoi WISN-TV-kanavalle.

Koulun mukaan menee hyvin

Koulupiirin viestintäjohtaja Tanya Ruder kertoi tiedotteessa, että koulu on tehnyt töitä varmistaakseen, että pukeutumiskoodi on reilu.

Ryderin mukaan uuden käytännön kanssa on koulussa sujunut hyvin.

Kielto jakaa mielipiteet

Lehtitietojen mukaan kiista on jakanut vanhempien mielipiteet.

Osan mielestä julkisen koulun ei pitäisi määräillä oppilaiden pukeutumista, kun taas toisten mielestä säännöillä halutaan vain varmistaa, että lapsilla on kunnolliset vaatteet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja