Lisätietoa Alavuden ampumisesta: Nelikymppinen mies ampui miestä ja ex-puolisoaan kotipihassaan – paikalla oli muitakin

Yksi kuoli ja kaksi haavoittui ampumisessa Alavudella – tämä kaikki tapauksesta tiedetään nyt 0:52

Poliisi on jatkanut Etelä-Pohjanmaan Alavudella tapahtuneen henkirikoksen tutkintaa.

Poliisi sai ilmoituksen Rimmintiellä tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta hätäkeskuksen kautta perjantaina illalla noin klo 20.30 aikaan.

Paikkakuntalaista nelikymppisen miehen epäillään ampuneen kotipihallaan vuonna 1978 syntyneen paikkakuntalaisen mieshenkilön. Uhri menehtyi välittömästi tapahtumapaikalla.

Tämän jälkeen epäilty ampui pihalla ollutta entistä puolisoaan, joka loukkaantui vakavasti. Epäilty on parhaillaan viranomaisten hallussa.

"Hätäpuhelu ei tullut ampujalta tai uhreilta"

Komisario Pasi Sillanpää Pohjanmaan poliisilaitokselta kertoo MTV Uutisille, että hätäpuhelu ampumisesta ei tullut epäillyltä ampujalta tai ampumisen uhreilta. Paikalla oli siis muitakin henkilöitä.

– Tutkinnan tässä vaiheessa poliisin tiedossa ei ole, että muilla paikalla olleilla ihmisillä olisi ollut välitöntä hengenvaaraa, Sillanpää kertoo.

Ampumapaikka sijaitsee Alavuden keskusta-alueen ulkopuolella. Hälytystehtävään osallistui useita partioita kiireellisenä hälytyksenä. Poliisi on aiemmin kertonut, että poliisi ei kohdannut vastarintaa missään tehtävän vaiheessa.

Sillanpää kertoo, että ampumisessa käytetty luvaton ase oli tyypiltään käsiase. Poliisi jatkaa nyt tapauksen tiimoilta teknistä ja taktista tutkintaa.

Lue myös:

    Uusimmat