Virroilla muistotilaisuus perhetragedian vuoksi – "Tapahtumat ovat järkyttäneet koko paikkakuntaa"

1:02
Video: Poliisi vahvistaa, että Virtain perhesurmasta epäilty löytyi kuolleena.

Virtain seurakunta ja kaupunki järjestävät muistotilaisuuden paikkakunnalla tapahtuneen epäillyn perhesurman vuoksi. Paikallisen perheenisän epäillään surmanneen puolisonsa ja haavoittaneen perheen lasta, joska on sairaalahoidossa. Poliisi löysi myöhemmin myös miehen kuolleena. 

– Tapahtumat ovat järkyttäneet koko paikkakuntaa ja tuoneet suuren surun etenkin kyläyhteisöön. Virtain kaupunki ja Virtain seurakunta pyrkivät kaikin tavoin olemaan tukena järkytyksen hetkellä ja auttamaan kriisin jälkityössä, kaupungin tiedotteessa kuvaillaan.

Koronatilanteen vuoksi seurakunta järjestää muistotilaisuuden verkkolähetyksenä kello 9.30. Päivän mittaan voi myös käydä jättämässä muistokynttilän haustausmaalle. 

– Lauantaina on mahdollista myös hiljentyä sekä jättää muistokynttilä Liedenpohjan hautausmaalla ja Virtain keskustan vanhalla hautausmaalla tälle varattuihin paikkoihin.

Tragedian järkyttämille paikkakuntalaisille annetaan lisäksi mahdollisuus keskustella tapauksesta ammattilaisen kanssa. 

– Molemmissa on mahdollista myös keskustella tuntemuksistaan seurakunnan ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa Liedenpohjan kirkossa klo 10–14 sekä Virtain kirkossa klo 14–18.

Seurakunnan mukaan kasvokkain tapahtuvissa kohtaamisissa noudatetaan koronarajoituksia. Kaikkia halukkaita pyydetään tulevan paikalle, mutta pysyttelevän etäällä muista vierailijoista.

 Seurakunta muistuttaa, että myös sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee kellon ympäri numerosta 0500 625 990. 

Perhesurmaa epäillään

Vain 6 500 asukkaan paikkakunnalla järkytyttiin syvästi, kun poliisi kertoi eilen meneillään olevasta poliisioperaatiosta. Operaatio kesti lopulta tunteja.

Tämänhetkisten tietojen mukaan perheenisän epäillään surmanneen äidin ja vahingoittaneen lastaan. Poliisi kertoi tänään, että myös rikoksesta epäilty isä on kuollut. 

Poliisin mukaan loukkaantunut lapsi on sairaalahoidossa.

– Kyläläiset ovat suhtautuneet tähän erittäin säälivästi ja suurella surulla. Tämä on kaikin tavoin erittäin surullinen tilanne, yksi paikallisista kommentoi aiemmin MTV:lle. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja