Isän epäillään surmanneen äidin ja haavoittaneen lasta – Virroilla hiljennyttiin muistamaan tragediaa: "Onko meillä sanoja tässä suruhetkessä?"

Virtain seurakunta ja kaupunki järjestivät kello 9.30 hiljentymistilaisuuden Liedenpojan henkirikoksen ja sen yrityksen vuoksi. Tilaisuudessa puhuivat seurakunnan ja kaupungin edustat.

– Onko meillä sanoja tänään tässä suruhetkessä? Ehkä hapuilevia ja hauraita, seurakunnan edustaja sanoi tilaisuudessa.

Hän totesi surun ja kivun olevan tilanteessa yhteistä, ja ainoan todellisen sanan tilanteen edessä olevan kysymys: ”miksi”.

"Olemmeko välittäneet"

Myös kaupungin edustus nosti esille sen, että tragedia nostaa esille suuria kysymyksiä. Moni pohtii tällä hetkellä, onko nähnyt, kuullut tai välittänyt tarpeeksi. Hän nosti esille, että kyläyhteisössä on tärkeä löytää tasapaino toisten tuntemisen ja yksityisyyden välille.

– Tarvitsemme lisää tietoa ymmärtääksemme tapahtumien vaiheita. Tutkinnan edessä tietoa varmasti saammekin.

– On varmasti yritetty parasta. Kaikkina päivinä apu ei ole vieressämme.

"Ajatuksemme ovat vahingoittuneen lapsen puolella"

Kaupunki välitti osaanottonsa ja surunvalittelunsa omaisille.

– Tänään Liedenpohjan kyläyhteisö suree omaisten rinnalla menetystä omaisia tukien. Näin tekee koko Virtain kaupunki.

– Ajatuksemme ovat vahingoittuneen lapsen puolella, toivoen paranemista ja palaamista meidän joukkoomme.

Hän myös korosti ihmisiä hakemaan tukea tapahtuneen käsittelyyn ammattilaisilta. Viranomaiset tarjoavat apua tapahtuneen käsittelyyn.

Tilaisuus järjestettiin suorana verkkolähetyksenä. Lähetys on katsottavissa tämän artikkelin alussa tai täältä. Tilaisuus järjestettiin Liedenpohjan kirkossa.


Kirkkoherra tunsi Virtain surmaperheen henkilökohtaisesti – MTV vieraili kaupungissa, joka toipuu yhä murhenäytelmästä 3:15
Video: Kirkkoherra tunsi Virtain surmaperheen henkilökohtaisesti – MTV vieraili kaupungissa, joka toipuu yhä murhenäytelmästä.

Lue myös:

    Uusimmat