Virrankoski: Kansalliset maataloustuet vaarassa

Europarlamentaarikko Kyösti Virrankoski ennustaa, että Suomen on vaikea saada jatkoa maatalouden kansalliselle 141-tuelleen.

Suomen kansalliset maataloustuet ovat vaarassa, varoittaa europarlamentaarikko Kyösti Virrankoski. Virrankoski sanoi Kannonkoskella, että Suomella on vaikea neuvotteluasema hakea jatkoa Etelä-Suomen maatalouden kansalliselle 141-tuelle.

Virrankoski totesi maatalouskomissaari Mariann Fischer Boelin haluavan lähtökohtaisesti lopettaa tämän tuen kokonaan. Tuen jatkosta neuvotellaan tänä vuonna. Seuraavaksi kohteena olisi Pohjois-Suomen 142-tuki, Virrankoski ennusti.

- Lopettamalla Etelä-Suomen tuki valmisteltaisiin maaperää Pohjois-Suomea koskevan 142-tuen lopettamiselle, jolloin koko maataloutemme joutuisi uhanalaiseen asemaan, Virrankoski arvioi.

Myös komissaarin ajama maitokiintiöiden lakkauttaminen tuottaisi ongelmia. Virrankosken mukaan se veisi pohjan Suomen maatalouden pitkäjänteiseltä kehittämiseltä, koska se suosisi matalan palkkatason jäsenmaiden maitotehtaita. Samalla se vaarantaisi maitotilojen usein raskaat investoinnit, hän varoitteli.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat