Mainos

Viron verojohtaja erotettiin

Viron valtiovarainministeri Tunis Palts on erottanut Viron verohallinnon johtajan Aivar Söerdin. Valtionvarainministeri syyttää verohallinnon pitkäaikaista johtajaa ammattitaidon puutteesta.


Viimeisiä päiviä valtiovarainministerinä toimiva Tunis Palts erotti maanantaina virasta Viron verohallinnon johtajan Aivar Söerdin. Ministeri syyttää verohallinnon pitkäaikaista johtajaa ammattitaidon puutteesta.
Paltsin mielestä verohallinto on mm. kuluttanut liikaa rahaa oikeudenkäynteihin ja vahingoittanut Viron kansainvälistä mainetta. Ministeri moitti verohallintoa myös luvattomasta tietojen antamisesta medialle.

Eroava erotti

Paltsin ja verohallinnon kiista on ollut viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana Virossa näyttävästi esillä. Tiedotusvälineissä on kirjoitettu useasti siitä, että verovirasto tutkii valtiovarainministerin entisten yritysten toimia. Ministeriä on kuulusteltu, mutta syytettä häntä vastaan ei ole nostettu.

Paltsin mukaan kaikki tiedotusvälineissä esitetyt syytteet ovat tekaistuja, mutta siitä huolimatta hän ilmoitti puolitoista viikkoa sitten eroavansa ministerin tehtävästä. Lähipäivinä kuudetta kertaa isäksi tuleva ministeri sanoi toivovansa eropäätöksen seurauksena rauhaa perheelleen.

Viron verohallinnon johtajana toimi nyt tullihallinnon päällikkö. Hallitus suunnittelee vero- ja tullihallinnon yhdistämistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.