Mainos

Viron ulkomaankauppa Suomi-keskeistä

Viron ulkomaankauppa on entistä enemmän sidoksissa Suomeen. Viime marraskuussa maan viennistä yli viidennes suuntautui Suomenlahden pohjoispuolelle. Tuonnista puolestaan lähes kolmannes tuli Suomesta.

Tallinna

Viron kauppavaihto oli marraskuussa 2,7 miljardia kruunua eli noin miljardi markkaa alijäämäinen viennin ollessa 3,97 miljardia kruunua eli 1,5 Mmk ja tuonnin 6,6 miljardia kruunua eli 2,6 Mmk. Suomesta Viro toi tuotteita yhteensä 2,07 miljardin kruunun eli 800 miljoonan markan arvosta pääosiltaan sähkölaitteita, koneita, metallituotteita sekä muovi- ja paperituotteita. Viro puolestaan vei Suomeen mm. tekstiili- ja metallituotteita, puutavaraa sekä jalkineita.

Virolle tärkeitä vientimaita Suomen jälkeen ovat Ruotsi, Latvia, Venäjä, Liettua, Saksa, Hollanti ja Tanska. Suurimpia tuontimaita puolestaan ovat Venäjä, Saksa, Ruotsi, Kypros ja Latvia. Kaikkiaan Virolla on kauppavaihtoa 110 valtion kanssa.

Vientivoittoista oli ulkomaankauppa 54 maan kanssa. Eniten kauppavaihto on viime aikoina vähentynyt Ruotsin kanssa. Vastaavasti vaihto Liettuan kanssa on kasvanut yli sadalla miljoonalla kruunulla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.