Mainos

Viron puolustusministeriön ammuskelija oli pettynyt juristi

Iltapäivällä Viron puolustusministeriöön hyökännyt ja poliisin kanssa laukaustenvaihdossa surmansa saanut mies oli vuonna 1954 syntynyt jurtisti. Postimees-lehden mukaan mies edusti Viron Yhdistynyt Vasemmisto-puoluetta. Hän oli armenialaissyntyinen. Lehden mukaan miehellä oli oma toimisto Maardun kaupungissa, noin 15 kilometriä Tallinnasta itään.

Viron Yhdistynyt Vasemmisto-puolue on muodostunut parinkymmenen vuoden aikana kommunistipuolueesta. Maan suojelupoliisi mainitsee vuosikirjassaan, että vasemmistopuoueella on siteitä Venäjän johtoon.

Viron pääministeri Andrus Ansip sanoo hyökkääjällä olleen mukanaan runsaasti ammuksia pistooliinsa, savukranaatti sekä räjähdysaineita. Hyökkääjä myös ampui useita kertoja poliisia kohti.

"Hermot tiukalla"

Puolustusministeriön tiedottajan mukaan hyökkääjä pääsi ministeriön esiaulaan. Silminnäkijöiden mukaan harmaaseen pitkään takkiin pukeutunut mies oli erittäin hermostuneen oloinen.

Postimees-lehden haastattelema venäläissyntyinen poliitikko Dmitri Klenski sanoo tuntevansa ampujan äkkipikaisena luonteena. Klenski kertoo lehdessä, että tämä ylenkatsoi poliittisa vastustajiaan, ja haukkui heitä julkisestikin muun muassa mitättömyyksiksi ja nolliksi.

Venäläispoliitikon mukaan ministeriöön tunkeutuminen ei kuitenkaan ollut poliittinen manifesti.

- Se oli todella odottamatonta. En olisi koskaan voinut odottaa vastaavaa, ainakaan juristilta. Minun mielestäni teko oli ihmisen sisäinen jumi, Klenski sanoo lehdessä. Hän myös sanoo kuulleensa ammuskelijan menettäneen hiljattain työnsä.

Poliisin tuttu

Viron suojelupoliisin mukaan ammuskelija oli tuttu poliisille. Mies sai Viron kansalaisuuden vuonna 1993. Poliisi tunsi miehen, mutta häntä ei ole rangaistu rikosikeudellisesti.

Ministeriön mukaan mies ei ottanut varta vasten panttivankeja, vaan kaksi ministerön työntekijää jäi hänen kanssaan joksikin aikaa samaan huoneeseen.

Työntekijät kertovat vironlaisille tiedotusvälineille, että aluksi hälytystä ja uutista ammuskelijasta luultiin harjoitukseksi. Vasta sähköposti, joka kielsi lähtemästä huoneista, oli vakuuttanut rakennuksessa olleet työntekijät. Työ jatkuu ministeriössä heti aamulla normaalisti. Parhaillaan tapahtumapaikalla työskentelevät rikostutkijat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.