Mainos

Viron kouluampujalle pitkä vankeustuomio

Virossa oikeus on tuominnut 16-vuotiaan pojan yhdeksäksi vuodeksi vankilaan, kertovat oikeuslähteet uutistoimisto AFP:lle. Poika ampui opettajansa viime vuoden lokakuussa.

Nuori oli ampunut 56-vuotiaan saksan kielen opettajansa isänsä käsiaseella neljän muun oppilaan edessä Paalalinnan koulussa Viljandin kaupungissa.

Hän vietti AFP:n mukaan yhteensä noin kaksi kuukautta psykiatrisella osastolla hoidossa ennen kuin oli oikeuden mukaan kykenevä oikeudenkäyntiin.

Pojan lakimiehen, Mihkel Gaverin mukaan tuomiosta tullaan tekemään todennäköisesti valitus. Lakimiehen ei ole epäselvyyttä siitä, etteikö hänen päämiehensä olisi ampunut opettajaa, mutta opettajan käytös poikaa kohtaan oli ollut loukkaavaa. Täten poika oli ollut väliaikaisesti raivon vallassa, kun teki tekonsa.

Syyttäjän mukaan opettaja ei ollut tehnyt mitään sellaista, joka olisi provosoinut ampumaan. Sen sijaan syyttäjä näkee, että poika suunnitteli tekoaan ja ei ole osoittanut selkeää katumusta. Syyttäjä aikoo hakea valitusoikeutta tuomioon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.